Nišu s ljubavlju: Tvrđava zatrpana đubretom

Prema rečima radnika "Medijane" i "Gorice" koji su cele noći čistili, staze su do jutra bile krcate kesama, flašama od piva, plastičnim čašama, Mekdonaldsovim ambalažama, pekarskim hartijama...

Prema njihovim rečima tokom prepodneva su na deponiju odvežena dva velika kamiona smeća, a u Tvrđavi je ostalo đubreta za još dve takve ture.

Njihova procena je da su do sada sakupili dve tone, a sigurno da se može sakupiti još dve ili tri.

- Mi smo mislili da će prepodnevna izložba koza i ovaca da nam napravi više nereda, al’ smo se prevarili. Ovo je haos. Od sinoć čistimo i do sad (9,30h) smo makar uspeli da očistimo betonske staze da može da se prođe. Pa kako im nije žao da svuda po Tvrđavi razbacuju đubre - kažu radnici.

U upravi „Medijane“ i „Gorice“ nisu želeli javno da komentarišu ovaj slučaj, ali kažu da je to redovna situacija posle svih kulturno, estradno, sportskih manifestacija.

- Sigurno da niko nema protiv da se takvi događaji održavaju, ali apelujemo na organizatore da obezbede nekakve sudove gde će makar iscepane isečke od karti da bacaju, ali i drugo smeće. Ako padne kiša kao što je noćas pala, taj papir se zalepi na betonu i naši radnici moraju da ga odlepljuju. Na drugoj strani i te „vesele drugare“ koji piju pivo na klupama molimo da makar bacaju djubre oko kanti, a ne po celoj zelenoj površini u Tvrđavi - rečeno je Južnim vestima.

Da nesreća bude veća jutros oko 9 sati je Tvrđavu posetila grupa turista iz nekoliko istočno-evropskih zemalja, koji su ostali sablažnjeni scenom.

Slike Tvrđave prekrivene đuretom možete pogledati ovde.

Izvor: Juznevesti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.