Ivanovićeva u osmini finala Vimbldona

BEOGRAD, 27. juna 2009. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je pobedila Australijanku Samantu Stosur sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Ivanovićeva je treći nosilac turnira, a u osmini finala će igrati sa Amerikankom Venus Vilijams .

Stosurova je bila 18. nosilac, a reprezentativka Srbije pokazala je danas da joj je forma i dalje u usponu. Protiv Australijanke je manje grešila, češće izlazila na mrežu i imala je dobar procenat ubačenog prvog servisa.

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je da je jako zadovoljna svojom igrom u današnjoj pobedi nad Samantom Stosur u trećem kolu Vimbldona.

"Jako sam zadovoljna svojom današnjom igrom. To je stil koji mi leži i koji sam imala ranije. Jako sam i dobro servirala, što mi daje mnogo samopouzdanja i želim da mi to ostane", rekla je Ivanovićeva novinarima posle meča koji je dobila sa 2:0.

"Imala sam osećaj da nisam forsirala, da je sve dolazilo prirodno. Želim da zadržim taj osećaj i za sledeći meč", rekla je Ivanovićeva.

U osmini finala sastaće se sa Amerikankom Venus Vilijams, dvostrukom uzastopnom šampionkom, koja je ove godine treći nosilac, ali prvi favorit.

"Opustila sam se posle prvog meča na turniru, kada sam spasla dve meč lopte. Osećam se kao da mi je data nova prilika. Jeste ona favorit, ali znam da imam šansu i da mogu da pobedim", rekla je Ivanovićeva.

"Pokušaću da ne pravim sebi dodatni pritisak, što volim da radim, nego ću probati da, kao danas, budem u svakom poenu. Teško je igrati  protiv Venus, ona je dvostruki uzastopni šampion i težak protivnik. Uopšte protiv sestara se igra jako teško, ali mislim da će biti dovoljno ako budem igrala kao danas", rekla je Ivanovićeva.

Novinare je zanimalo da li srpska teniserka veruje da može da osvoji Vimbldon.

"Osećam da mogu da pobedim. Jako sam naporno trenirala, osećam da imam igru. Jako mnogo rada sam uložila, ali nisam imala prilike da sve to sprovedem u meču. Nisam imala prilike da uđem u mečeve, ali sada osećam da sam to prevazišla i da imam samopouzdanja", rekla je Ivanovićeva.

Pogledajte još