Marej lako izašao na kraj sa Troickim

BEOGRAD, 27. juna 2009. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u trećem kolu Vimbldona od Britanca Endija Mareja sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3 i 6:4.

Marej, koji je postavljen za trećeg nosioca na turniru, u osmini finala igraće protiv 19. nosioca Stanislasa Vavrinke iz Švajcarske.

Troicki je samo na početku prvog seta bio ravnopravan protivnik britanskom teniseru.

Marej je u šestom gemu napravio brejk, a veoma brzo nakon toga poveo sa 5:2. Novim brejkom Britanac je priveo set kraju i nagovestio ubedljivu pobedu.

Domaći teniser je već u drugom gemu drugog seta oduzeo servis Troickom, a nakon toga došao do vođstva od 3:0.

Tu prednost Marej je čuvao i u završnici drugog seta, u kojoj je osvojio još tri gema na svoj servis.

Odličnim početkom i brejkom u prvom gemu trećeg seta Marej je pokazao zašto je jedan od glavnih favorita za osvajanje turnira.

Britanac je brzo poveo i sa 2:0, a u nastavku duela sigurnom igrom osvajao je gemove na svoj servis i došao do plasmana u dalje takmičenje. Srpski teniser Viktor Troicki ocenio je da je u meču trećeg kola na Vimbldonu Endi Marej igrao veoma dobro i da on nije imao nikakve šanse da savlada britanskog tenisera.

"Marej je igrao veoma dobro, sjajno je 'čitao' svaki potez. Nisam imao nikakvu šansu i samo jednom sam mogao da napravim brejk", rekao je Troicki na konferenciji za novinare posle meča.

Troicki je rekao i da je morao da igra na gornjoj granici svojih mogućnosti da bi parirao trećem nosiocu Mareju.

"On jako malo greši i sjajno servira. Morao sam da igram najbolje što mogu kako bi mu bar nekako parirao. Da sam tako igrao možda bih i imao neke šanse", kazao je on.

Srpski teniser rekao je i da, uprkos eliminaciji sa turnira, nije nezadovoljan svojom igrom i rezultatom na ovogodišnjem Vimbldonu.

"Treće kolo je najbolji rezultat koji sam do sada ostvario na Vimbldonu. Za mene je ovo veliki uspeh... Zadovoljan sam, idem uzlaznom putanjom i ne brinem se", naveo je Troicki.

On je priznao da je pomalo bio nervozan pre izlaska na centralni teren, gde je igrao prvi put u karijeri.

"Bio sam nervozan pred pocetak meča, pogotovo kada sam silazio pored sale gde se nalaze pehari", rekao je Troicki.

Srpski teniser dodao je da je Marej jedan od favorita za osvajanje titule na turniru u Londonu.

"Marej je jedan od favorita, pogotovo što ima veliku podršku publike. Ako ne ove godine, onda će sigurno u narednim godinama osvojiti trofej", zaključio je Troicki. 

Turnir na Vimbldonu igra se za ukupni nagradni fond od 12.550.000 funti.

Pogledajte još