Novak Đoković otpušta Marijana Vajdu posle Australijan opena

Kako Kurir sport saznaje, Đoković i Vajda će poslednji put sarađivati na Australijan openu, koji je na programu u januaru 2014. godine.

Da će doći do promene u stručnom štabu trenutno prvog tenisera sveta, prvi je nagovestio Dušan Vemić, a prenose francuski mediji.

“Nije na meni da pričam o tome. Novak će uraditi ono što smatra da je potrebno. Naći će najbolje rešenje. Uveren sam da će naredna sezona biti njegova. On već radi na tome”, rekao je Vemić.

Novak Đoković i Marijan Vajda sarađuju od 2006. godine, a sezonom koja je na izmaku prvi reket sveta ne može da bude zadovoljan. Osvojio je samo tri titule, Australijan open, Dubaji i Monte Karlo, a već u Pekingu bi mogao da izgubi prvo mesto, ukoliko se Rafael Nadal plasira u finale Kina opena.

Đoković je već napravio određene rezove u stručnom štabu, raskinuo je saradnju sa Dušanom Vemićem, dugogodišnjim sparing partnerom, a uveo je u tim Poljaka Vojteka Fibeka.

Sezona 2013. sa tri titule je uspešnija nego 2006. i 2010. kada je osvojio po dve titule, ali daleko iza 2012. kada je šest puta bio prvi, ili 2011. kada se deset puta okitio trofejima.

Izvor: Kurir