LŠ: CSKA bolji od Viktorije Plzenj, Tošić strelac i asistent

Strelci za CSKA bili su Zoran Tošić u 19. i Keizuke Honda u 29. minutu, dok je Radim Reznik postigao autogol u 78. Pogotke za češku ekipu postigli su František Rajtoral u četvrtom i Marek Bakoš u 90.

Milan Petržela je šutirao, lopta se odbila od Sergeja Ignjaševiča do Rajtorala, koji je ostao sam na desnoj strani i lako savladao golmana ruske ekipe Igora Akinfejeva.

Viktorija je posle vođstva imala dve prilike da poveća prednost, ali Danijel Kolar i Bakoš nisu iskoristili nesmotrenost Akinfejeva.

CSKA je izjednačio posle kontranapada.

Stiven Zuber je proigrao Ahmeda Musu, koji je prodro u kazneni proctor i dodao do Tošića, srpski reprezentativac je šutirao sa 11 metara, a lopta je pogodila jednog odbrambenog igrača Viktorije i prevarila golmana češkog tima.

Moskovljani su 10 minuta kasnije preokrenuli rezultat kada je Honda, posle odličnog pasa Tošića, izašao sam ispred golmana Viktorije Matuša Kozačika i lako ga savladao.

Do poluvremena nije bilo većih šansi, a CSKA je već početkom drugog imao odličnu priliku da poveća prednost.

Kiril Nabalkin ubacio je loptu po zemlji sa desne strane, Musa je ostao sam na četiri metra od gola Viktorije, ali je pogodio stativu.

Ipak, CSKA je uspeo da dođe do trećeg gola posle velike greške fudbalera iz Češke.

Musa je ubacio loptu u šesnaesterac, a Reznik je intervenisao ispred jednog igrača CSKA tako što je vratio loptu svom golmanu, ali je ona prošla ispod noge Kozačika i ušla u gol.

Viktorija je do kraja utakmice samo uspela da smanji zaostatak pošto se u zaustavnom vremenu Bakoš najbolje snašao u protivničkom kaznenom prostoru.

CSKA je tako došao do prvih bodova, posle početnog poraza od branioca trofeja Bajern Minhena, dok je Plzenj i dalje bez bodova.

U drugoj utakmici Siti će od 20.45 dočekati Bajern.

Beta

Pogledajte još