Leskovac: Zbog bludnih radnji četvorka iz vladanja

Incident se desio prošle nedelje kada su učenici trećeg razreda u učionici hvatali za grudi i zadnjicu učenicu iz susednog odeljenja, gurali je, smejali se i sve snimali mobilnim telefonom.

Policija je saopštila da je završila posao i da je sada sve u rukama tužilaštva.

"Nastavničkom veću predložio sam najstrožu kaznu, isključenje iz škole, ali oni su odlučili drugačije. Tesnom većinom doneta je odluka da im se smanje ocene iz vladanja za po jednu ocenu. Na takvu odluku uticao je i stav Saveta roditelja" kaže direktor škole Slavoljub Stonojević.

"Ni ja nisam za skidanje glave starijim maloletnicima, ali izrečene kazne su više nego simbolične, bez obzira na priče da je devojčica, navodno, izazvala takve reakcije. Oprošteno im je kao deci kada naprave pakost u igri, a ona će živeti sa traumama. Zgranuta sam jer se radi o krivičnom delu" ističe Ana Volf.

Prevladalo je mišljenje, kaže, da su „momci napravili grešku, ali da im zbog toga ne treba skidati glave“, te da su “suviše mladi za traume”.

Prema saznanjima „Blica“, profesori se nisu bavili mogućim traumama devojčice koja se dva dana nakon incidenta ispisala iz škole.

"Samo je konstatovana njena ispisnica" dodaje direktor.

Nije se oglasila nijedna od šest ženskih organizacija. Ana Volf, predsednica odbora za rodnu ravnopravnost u Skupštini grada, kaže da je zgrožena mlakom reakcijom profesora, ali i javnosti.

Načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović kaže da Ministarstvo budno prati slučaj, ali da on još nije dobio zapisnik sa sednice nastavničkog veća.

Otac potvrđuje da je ćerka krenula u drugu školu.

"Čekam šta će tužilaštvo uraditi, pa ako ne budem zadovoljan, pokrenuću privatnu tužbu. Još lečimo rane" veli otac devojčice.

Prema zakoniku, pojam „nedozvoljene polne radnje“, kao i zaprećene kazne su rastegljive i kreću se od novčane do deset godina zatvora.

Izvor: Blic

Pogledajte još