Vujošević: Dinamitom branim stadion

Viši sud u Beogradu je nedavno odlučio da fudbalski stadion Partizana, u Humskoj ulici, pripada Ministarstvu odbrane Srbije.

"Ako se klubu oduzme stadion, mi svi da izađemo na ulicu, ostajemo bez doma. Ja lično neću dozvoliti da se Partizanu otme stradion. Dinamitom ću ići da ga branim i pozivam sve navijače da mi se pridruže", naveo je Vujošević.

"Rođendan (Partizana) prolazi u senci događaja koji nije pametno isticati, ali ni preko njega preći, pošto se dešavaju zakulisne radnje da će stadion koji je vlasništvo Sportskog društva Partizan morati da se da Jugoslovenskoj narodnoj armiji, odnosno Srpskoj narodnoj armiji, koja nema mnogo veze sa onom starom armijom", rekao je Vujošević na svečanosti povodom 68-godišnjice Sportskog društva.

Vujošević je u Sportskom centru Teleoptik, u Zemunu, istakao da Partizanov stadion nikada nije bio vojni objekat, a izgrađen je "narodnim radnim akcijama", i 20-30 godina potom je postao teret vojsci.

"Tražeći rešenje, Vojska se obratila gradu, a oni predložili da se stadion preda u vlašništvo korisniku, odnosno Sportskom društvu Partizan. Te odluke su donete 1988, a 1990. je general Veljko Kadijević obavio tu primopredaju i dao ga na korišćenje, odnosno Sportsko društvo je postalo vlasnik stadiona", naveo je dalje Vujošević.

Trener košarkaša Partizana je naveo da je tako bilo sve do 1997. godine kada je napravljen projekat novog stadiona, koji bi, da je izgradjen, rešio mnoge probleme.

"U vreme kada je na čelu države bio partizanovac Boris Tadić pokrenut je postupak, osporeno je vlasništvo Partizana, da bi se onda blokirala izgradnja novog stadiona. To je išlo preko Ministarstva odbrane, (Dragana) Šutanovca, ali mislim da to nije bila njegova inicijativa, nego možda upravo i mog prijatelja Tadića. To se poklopilo sa raznim interesima u tom momentu, da je moj prijatelj (Miroslav) Mišković dobio dozvolu da na Autokomandi gradi tržni centar", odaje strateg crno- belih.

"Od te 1997. ta priča latentno postoji, pa se ponovo pokrenula kad se pojavila priča o privatizaciji. Prvo ne razumem odakle nekom pravo da priča o prodaji Partizana. Ko ga je to kupio, pa da može da ga prodaje? A ovaj pokušaj izbacivanja na ulicu je upravo to", ocenio je on.

Predsednik Sportskog društva je rekao da je čuo da se pominje i da je potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović predložio da Partizan igra na stadionu u Ulici Ljutice Bogdana.

"Vidim i da se pominje da igramo na komšijskom stadionu (Crvene zvezde). Njihov je verovatno potpuno legalan i njihovi papiri su svi legalni. Ozbiljan je ovo problem i verujem da su oni koji su se se zaleteli da ovu stvar završe, videti da se srlja u rizičnu stvar. Moja obaveza je da pokvarim ovo slavlje jer bi kukavički bilo to prećutati", rekao je Vujošević.

Izvor: b92

Pogledajte još