POSLE TEŠKE BOLESTI: Preminuo bivši golman "Partizana" Radovan Radaković u 52. godini

Bivši golman "Partizana" Radovan Radaković preminuo je sinoć u Beogradu u 52. godini, posle duge i teške bolesti, saopštio je beogradski fudbalski klub.

- Ostali smo bez još jednog Partizanovca, bez druga i čoveka. Sinoć nas je napustio i veliki Radovan Radaković. Počivaj u miru, naš Radače - saopštio je Partizan.

Radaković je ponikao u "Zemunu", a potom je branio za "Obilić", "BSK" iz Batajnice, "Borac" iz Čačka, belgijski "Tilur" iz Liježa, kragujevački "Radnički", "Partizan", "Šturm", "Voždovac", a karijeru je završio u "Kolubari" 2008. godine.

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je na dva meča.

Radaković je branio na 61 meču za "Partizan" od 2000. do 2004. godine, a sa "crno-belima" je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

On je trenirao "Mladenovac", "Kolubaru", "Smederevo", kragujevački "Radnički", "Šumadiju" iz Aranđelovca i "OFK Vršac".

Radakoviću je pre dve godine dijagnostifikovan karcinom želuca. Operacija u Turskoj mu je produžila život, ali se bolest vratila. Njegovi bivši saigrači i rivali su skupljali novac u humanitarnim akcijama kako bi finansijski pomogli bivšem golmanu Partizana.

Uspešni sportista za domaće medije govorio je o svojoj borbi sa opakom bolešću.

- Pitao sam još koliko imam života. Bila je vrućina, hladan znoj, okrenula se cela soba, ceo život se okrene i prođe kroz vas za tih nekoliko sekundi. Kada je rekao od tri do pet meseci, uplašio sam se. Imao sam strah, ali kako vreme protiče i kako se borim sve je to manje i manje - govorio je Radovan.

Odlazak u Tursku mu je produžio život. Preživeo je sepsu, smršao čak 50 kilograma ali nije se predavao. Borio se kao lav do poslednjeg momenta.

- Jedva sam mogao da pričam, a kamoli da hodam. Izvađen mi je želudac, žučna kesa, deo tankih creva i sve žlezde su povađene. Mnogo je teško to u glavi da se spoje kockice, doktori, psiholozi i psihijatri kažu samo treba pozitivno razmišljati. Jeste... Sve se ja slažem, ali najteže je bilo saznanje. Posle toga operacije i svi ti bolovi, sve to dođe i prođe, ali saznanje i u glavi šta bude u tom momentu - to je noćna mora.

Izvor: Žurnal.rs/Kurir.rs
Foto: FK Miljakovac - Twitter/PrintScreen

Pogledajte još