Beograd: 16 povređenih u 10 nesreća

Među nastradalim pešačima su i dve 14-godišnje devojčice, jedna je u nesreći u Rakovici teško povređena, bila je bez svesti sa povredom glave i potresom mozga, a druga je povređena na Bežanijskoj kosi. Ona je bila svesna, sa tupom povredom glave i obe su prebačene u Urgentni centar.

Kod Topčiderskog groblja povređen je vozač (27), dok u Prvomajskoj u Zemunu automobil koji je išao u rikverc naleteo na starijeg peška (74), obojica su svesna sa tupim povredama glave i noge prevezena u Urgentni.

U udesu u Ustaničkoj ulici povređena su dva mladića od 25 godina, obojica su sa lakšim povredama vrata prebačena u Urgentni centar.

U sudaru na raskrsnici ulica Braće Jerković i Kružnog puta povređene su četiri osobe, od koji su oba vozača zadobila tupe povrede glave, ali je jedan odbio transport u bolnicu. Sa njima su povređene i dve putnice od 20 i 21 godinu, koje su takođe sa tupim povredama glave prevezene u Urgentni centar.

Na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša povređene su dve mlađe žene, kao pešaci, od kojih jedna teško, bila je sa ranom na glavi i bez svesti, pa je prebačena na reanimaciju, a druga sa lakšim povredema na pregled u Urgentni centar.

Još jedna žena pešak (45) povređena je rano jutros u Surčinu, koja je zbog povrede glave i kolena prebačena kod neurohirurga u Urgentni. U jutrošnjem sudaru, na Pančevačkom putu, povređene su dve osobe, jednoj glava, a drugoj vrat i obe su prevezene u Urgentni centar.

Macura kaže i da je jučerašnji ceo dan bio veoma loš za pešake, kojih je bilo najviše među povređenim.

Hitna pomoć je u toku noći imala ukupno 120 intervencija, od kojih 35 na javnom mestu.

Izvor: Novosti

Pogledajte još