Savez se javno zahvalio Paolu Maldiniju

BEOGRAD, 30. juna 2009. (Beta) - Fudbalski savez Italije (FIGC) zahvalio se javno, zakupivši celu stranu u tiražnom dnevniku Gazeta delo Sport, odbrambenom igraču Paolu Maldiniju na velikom doprinosu koji je dao igrajući za "azure" od 1988. do 2002. godine.

"Paolo Maldini, 126 puta u dresu azura. Hvala!", navodi se u poruci koju je nacionalni savez uputio 41-godišnjem Maldiniju.

Uz poruku stoji velika Maldinijeva slika u dresu italijanske reprezentacije sa brojem tri i sa kapitenskom trakom na levoj ruci.

Maldini je za Italiju debitovao 31. marta 1988. godine u utakmici sa Jugoslavijom na splitskom Poljudu, koja je završena bez pobednika (1:1).

Reprezentativnu karijeru, tokom koje je dao sedam golova, Maldini je završio nakon Svetskog prvenstva 2002. godine, kada je Italija poražena u osmini finala od jednog od organizatora turnira Južne Koreje.

Maldini je na kraju prošle sezone završio profesionalnu karijeru, tokom koje je igrao samo za jedan klub Milan. On je od januara 1985. do kraja prošle sezone odigrao 902 utakmice i postigao 33 gola za Milan.

Pogledajte još