Ni posle 12 godina nema dovoljno dokaza o ubistvu Milana Pantića

Agenti BIA koji su pomogli u prikupljanju dokaza presretnutih razgovora smatraju da ima dovoljno činjenica da se okonča istraga protiv preduzetnika iz Paraćina, dok u Upravi kriminalističke policije žele da prikupe još dokaza.

Ubijeni dopisnik „Novosti“ iz Jagodine pisao je o privatizaciji cementare još u maju 2000. godine, skoro dve godine pre nego što je privatizacija sprovedena. U dosadašnjoj istrazi otkrivene su i veze između ovog biznismena i osoba za koje se sumnja da su ubile novinara i koje su trenutno van zemlje.

Prvi potpredsednik Vlade i koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić najavio je 28. avgusta “konkretne rezultate u istragama najmanje jednog, a možda i dva nerazjašnjena ubistva novinara”. Međutim, do sada ništa nije otkriveno.

Komisija za istraživanje ubistava novinara je svojevremeno saopštila da u slučaju ubistva Pantića ima sve više relevantnih dokaza o ubicama i inspiratorima, a istraga dobija sve više elemenata kojima se osnažuje kredibilitet buduće optužnice.

Pantić je ubijen na ulazu u zgradu u kojoj je živeo u Ulici Branka Radičevića u Jagodini oko osam sati, 11. juna 2001.

Ubijen je udarcima tupim predmetom u glavu. Policija je nakon ubistva raspisala nagradu 300.000 maraka, ali ubica nije pronađen. Još nisu otkrivene ni ubice novinara Slavka Ćuruvije i Dade Vujasinović.

Izvor: BLIC

Pogledajte još