Odbojkaši žele pobede protiv Francuske i Argentine

BEOGRAD, 30. juna 2009. (Beta) - Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da njegova ekipa sa najvišim ambicijama putuje na mečeve protiv selekcija Francuske i Argentine u Svetskoj ligi.

Odbojkaši Srbije u petak i nedelju gostuju ekipi Francuske u sklopu utakmica petog vikenda Svetske lige, dok će 10. i 11. jula igrati na gostovanju protiv Argentine u utakmicama šestog vikenda.

Reprezentacija Srbije je prošlog vikenda u Novom Sadu pobedila Argentinu sa 3:0, dok je dva dana ranije u Beogradu izgubila od istog protivnika sa 2:3.

"Očekujem da u meču sa Francuskom zadržimo nivo koncentracije kao na utakmici u Novom Sadu kada smo pobedili Argentinu. Sa mnogo motiva idemo na pobedu u Parizu. Kada igraju na svom terenu oni su veoma opasan protivnik", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

Kolaković je istakao da će između utakmica sa Francuskom i Argentinom selekcija Srbije provesti mnogo vremena u putu, kao i da ne zna u kakvom će sastavu "triklori" izaći na teren.

Stručni štab Srbije odlučio je da Nikola Grbić, Andrija Gerić i Ivan Miljković propuste utakmice sa Argentinom i oni će se posle dvomeča sa Francuskom vratiti u Beograd gde će trenirati sa univerzitetskom selekcijom.

Reprezentativac Srbije Andrija Gerić rekao je da je Francuska opasan protivnik koji pravi malo grešaka, ali da njegovi saigrači žele da poprave igru kako bi što spremnije dočekali završni turnir Svetske lige, koji se od 22. do 26. jula održava u Beogradskoj areni.

"Oni godinama gaje isti stil igre, trude se da što manje greše. Moramo da budemo strpljivi, jer kada brzamo imamo problema i pravimo mnogo grešaka. Pokazali smo kvalitet, ali oni nisu ekipa za potcenjivanje", rekao je Gerić.

Kapiten reprezentacije Nikola Grbić ocenio je da će naredni mečevi biti dobri sparing mečevi njegovoj ekipi, ali i da će "orlovi" biti umorni od čestih putovanja, zbog čega je odlučeno da iskusni reprezentativci ne putuju u Argentinu.

"Odlučili smo da je manje zlo da ne putujemo sa ekipom. Bez obzira na sastav oni uvek gaje isti stil igre. Minimalno greše i igranje protiv takve ekipe zahteva maksimalnu koncentraciju. Ali mi ćemo te mečeve iskoristiti za podizanje forme, da se uigramo i da stvorimo pobednički mentalitet", rekao je Grbić.

Reprezentacija Srbije zauzima drugo mesto u Grupi B sa po tri pobede i poraza, dok je prva selekcija Francuske sa pobedom više.

Selekcija Srbije je obezbedila plasman na završni turnir Svetske lige pošto je organizator tog takmičenja

Pogledajte još