Prostitucijom zarađivala novac da bi završila master, osuđena zbog utaje poreza

Dona je naplaćivala 1.000 funti za noć. Ona je toliko zaradila da je 2007. uplatila 110.000 funti depozita za stan vredan 360.000 u ekskluzivnom delu Londona, Najstbridžu. Kada je policija upala u njenu kuću, otkrili su skoro 72.702 funti u gotovini i luksuzni nakit koji su joj darovali klijenti.

Dona je u julu prošle godine bila 16 meseci u zatvori, nakon što je priznala utaju poreza.

Tužilac Džonatan Polnej rekao je da Dona prevarila poresku službu za 120.000 funti u periodu između 2005. i 2007. godine.

"Ona je godinama radila kao “poslovna pratnja” i na tom poslu zaradila je značajnu sumu novca. Radi primera, tu je uplaćeni depozit za njen stan. Ona je platila 110.000 funti za depozit, u gotovini"
, istakao je Polnej.

Nakon što je Dona uhapšena u novembru 2011, policija je pronašla još 6.200 funti u gotovini u njenom stanu.

Ona je tokom hapšenja pročitala unapred pripremljeni iskaz, u kojem navodi da je radila kao samozaposlena “poslovna pratnja” oko 10 godina, da su je često plaćali u gotovini i da je nakit primila kao poklon.

Sudija je naredio da Dona mora da plati 120.000 duga na ime poreza, plus 54.243 funti sudskih troškova. Sud je naveo da je i dalje pod istragom.

Donin advokat Sten Rejz izjavio je da ona planira da proda stan u Najtsbridžu da plati kaznu.
On je rekao da je tužno što jedna mlada žena mora da radi ovakav posao kako bi se izdržavala.

"Njena porodica je osramoćena, jer nisu znali da je Dona radila kao “poslovna pratnja”", rekao je Rejz, dodajući da je ona imala svega 22 godine kad je počela da se bavi tim poslom.

Advokat je ukazao da je ona zbog tog posla patila od depresije, nesanice i da nije uspela da završi master.

Izvor: Blic

Pogledajte još