I Riberi želi u Real

PARIZ, 2. jula 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Bajerna iz Minhena Frenk Riberi izrazio je želju da karijeru nastavi u madridskom Realu.

"Odlučio sam, želim da idem", istakao je Riberi u izjavi za današnje izdanje francuskog dnevnika "L'Ekip" i odbacio mogućnost da Bajern zameni nekim drugim klubom osim Realom.

"Ili Real ili ništa", kazao je 26-godišnji Riberi.

Real je u letnjem prelaznom roku već izdvojio ogroman novac za dovođenje Kake iz Milana, Kristijana Ronalda iz Mančester junajteda, Karima Benzema iz lionskog Olimpika i Raula Albiola iz Valensije. Novi cilj je Riberi, koji je za reprezentaciju Francuske odigrao 38 utakmica i postigao sedam golova.

Novi cilj je Riberi, koji je za reprezentaciju Francuske odigrao 38 utakmica i postigao sedam golova.

Uprava Bajerna zato ga se sigurno neće odreći za male pare, ali novac nije problem za predsednika Reala Florentina Peresa, koji je od preuzimanja te funkcije 1. juna na pojačanja izdvojio već 209 miliona evra.

Peres je i u prethodnom mandatu na mestu predsednika Reala oformio tim sastavljen od najboljih fudbalera sveta. Dres "kraljevskog kluba" tada su nosili Zinedin Zidan, Luiš Figo, Dejvis Bekam i Brazilci Ronaldo i Roberto Karlos.

Novi Peresov tim pokušaće da prekine dominaciju velikog rivala Barselone, koja je prošle sezone osvojila "duplu krunu" u Španiji, a okitila se i titulom prvaka Evrope.

Pogledajte još