Čedomir Jovanović za NIN: Vučiću treba pomoć

0

U nedelji kada se očekuje razgovor predsednika LDP i DS o budućem savezu opozicijonih stranaka lider LDP Čedomir Jovanović u interjuu za novi broj NIN-a kaže da je spreman da razgovara i sa predsednikom SNS-a i potredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Moja obaveza je da mu kažem koje se sve greške sada čine, zašto je važno promeniti način funkcionisanja društva, zašto nam trebaju normalni izbori, šta je na kraju niza koji je započet s idejom da ako ne mogu da vam dam posao mogu da vam dam svoju verziju pravde“, kaže

Prema Jovanovićevom mišljenju Vučić se nalazi u situaciji koja je neodrživa. „Manji deo Srbije mu ne veruje, veći deo Srbije ga ne razume. Mislim da ljudi u Vrbasu ne razumeju Vučića kad govori o privatnom i javnom sektoru, štednji, Evropi, Kosovu..“.

Čedomir Jovanović podržava mere štednje novog ekonomskog programa Vlade Srbije ali smatra da „ova Vlada nema nikakvu snagu za suštinske promene i zato je potrebna jedna moderna, sposobna, efikasna politička organizacija koju treba da stvaraju zajedno DS i LDP.“

U dosadašnjim razgovorima sa predsednikom DS Draganom Đilasom jedino što je postignuto je da je formiranje saveza opozicije postalo tema ali sledi izrada zajedničkog programa oko kojeg bi se okupile i druge stranke i organizacije.

Na pitanje zašto način smene Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda nije homogenizovao opoziciju; Jovanović u intervjuu za NIN kaže: „Ne mogu da pomognem DS-u ako on sam sebi ne želi da pomogne ali moram da mislim na društvo koje od nas zavisi. Šta se desilo Draganu Đilasu?
Dačić ga je ostavio posle pet godina i vratio se Vučiću koga je prethodno nasukao kao Đilasa. Iako posledice nisu identične, u suštini DS vrlo često plaća cenu koju je prethodno sam fakturisao svima drugima“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.