Čudesna životna priča, nakon 26 godina pronašao dom zahvaljujući Guglu

0

Moderna tehnologija bi, pre svega, trebala biti u službi čoveka i čovečanstva, iako su stvari vrlo često izokrenute, ova priča dokazuje kako tehnološka dostignuća mogu ljudima promeniti život.

Početak ove nevjerojatne priče seže u daleku 1986 godinu, kada je petogodišnji indijski dečak Saru Munši Kan zaspao u vozu dok je čekao svoga 14-godišnjeg brata u indijskom gradu Berhanpuru. Nažalost, Saru se probudio 1500 kilometara dalje, u Kalkuti.

Tamo je preživljavao na ulici nekoliko nedelja, odveden je u sirotište, da bi ga potom usvojila australijska porodica i na kraju su se svi zajedno preselili u Hobart na Tasmaniji. Više od četvrt veka kasnije Saru se na Google Earth- u pokušavao prisetiti odakle je krenuo.

Iako šanse nisu bile prevelike, na kraju je uspeo! Zahvaljujući modernoj tehnologiji Saru je 2012. krenuo u Indiju, tražio je po selima, pričao svoju priču i 26 godina kasnije pronašao svoj dom, majku, brata i sestru.

Celu priču ispričao je u knjizi A Long Way Home, iako nije prvi koji je pomoću Google Eartha pronašao davno izgubljeni dom. Naime, jedan je Kinez, koji je otet kao dete, baš putem Google Eartha uspio napraviti sličnu stvar i to 23 godine kasnije.

Izvor: zimo.co

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.