Bivša devojka Stiva Džobsa iznela "prljav veš": Uspeh ga je pretvorio u demona

Krisan Brenan je Stiva Džobsa upoznala 1972. na fakultetu, a zabavljali su se pet godina. Živeli su sa prijateljem Danijelom Kotkeom, kompjuterskim inženjerom i jednim od prvih zaposlenih u "Eplu".

Raskinuli su krajem 1977, kada je Krisan ostala u drugom stanju, da bi kasnije rodila ćerku Lisu. Budući da ju je detetov otac napustio, radila je kao konobarica da bi izdržavala porodicu.

Džobs je godinama poricao da je Lisin otac, iako je još 1979. to dokazano DNK testom. Plaćao je 500 dolara alimentacije mesečno, ali je početkom osamdesetih za "Tajm" izjavio da bi "28 odsto muškaraca u SAD mogli da budu Lisini očevi".

Danas je Krisan Brenan grafički dizajner, a njena ćerka je novinarka sa diplomom Harvarda. Autorka knjige kaže da su noći kraj Džobsa za vreme studija bile toliko uzbudljive, da ih se decenijama kasnije sećala kada je bila usamljena.

Očigledno ih se sećao i sam osnivač "Epla", koji je nastavio kontakt sa Krisan čak i nakon što se venčao sa Lorin Pauel 1991. godine, sa kojom je dobio troje dece.

Krisan kaže da je Džobs bio nepodnošljiv kada je konzumirao LSD i dodaje da je često imao fantazije o prošlom životu. Kako je uspeh "Epla" rastao, tako se on pretvarao u "umišljenog sebičnjaka".

"Za Stiva 'Epl' nije bio avion koji poleće, već raketa koja se kreće munjevitom brzinom i koja je izašla iz atmosfere. Promenio se", navela je autorka u knjizi.

Takođe je otkrila da je Džobs bio rezervisan kada je reč o pokazivanju osećanja.

"Živeli smo relativno dobro i išli na večere, ali nismo mogli da postignemo emotivnu bliskost. Naša veza je konstantno imala uspone i padove, koji su bili ekstremni. Radio je kao manijak, a smatrao je sebe najlenjim čovekom na svetu. Bio je opterećen", navela je Krisan.

Džobsova bivša devojka okarakterisala ga je kao "genija koji je od svih ostalih zahtevao podjednaku posvećenost i istresao se na onima koji to nisu mogli da pruže".

"Kao njegova devojka, na sopstvenoj koži sam iskusila kakav je kada se okrene protiv nekoga. Shvatila sam da je granica između fantastičnog i užasnog kod njega veoma tank
a", napisala je Krisan.

Knjiga "The Bite In The Apple: A Memoir Of My Life With Steve Jobs" izlazi 29. oktobra.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.