Ana Ivanović: Roditelji leče komplekse terajući decu da igraju tenis

0

Srpska teniserka Ana Ivanović govorila je za italijanske medije o odnosu roditelja prema deci na početku teniske karijere. Ivanovićeva je izjavila da se često događa da roditelji leče komplekse preko dece i da je teranje da treniraju mimo volje najgora stvar.

“Ne slažem se sa idejom da trener bude neko iz porodice. Ako trenirate svoje dete teško je da razdvojite lični i profesionalni život. Najgora stvar, koju roditelj može da uradi je da pokušava da ostvari svoje snove koristeći svoje dete i da ga tera da igra tenis bez obzira da li ono to želi”, rekla je Ana Ivanović.

Srpkinja je pričala o svom odnosu sa roditeljima na početku karijere.

“Decu nije potrebno pritiskati, oni moraju da igraju tenis sa osmehom kao zabavu. Mnogi talentovani igrači su bili primorani da treniraju na silu i kada su odrasli počeli su da mrze tenis. Moji roditelji nikada nisu vršili pritisak na mene, za njih je najvažnije da vide da sam radosna. Uvek me podržavaju i lično sam jako srećna zbog toga. Kada sam bila dete oni bi došlo na moj treningt i mi smo se zabavljali zajedno”, iskrena je Ana Ivanović.

Izvor: Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.