Beograd: U tri saobraćajna udesa pet osoba povređeno

Dve osobe, od kojih jedna stara 43, a druga 28 godina, u udesu koji se dogodio rano jutros oko 02.50 časova na Trgu Republike, zadobili su povrede glave, a prevezeni su u Urgentni centar, rekla je Macura.

Dva muškarca, od kojih je jedan star 43, a drugi 33 godine, u udesu oko 19.55 časova na autoputu za Zagreb kod hotela "In" zadobili su povrede vrata, a prevezeni su u Urgentni centar, istakla je Macura.

Muškarac star oko 36 godina, vozač, u udesu oko 19.35 časova na Avalskom putu zadobio je povredu glave i razderotinu čela, a prevezen je u Urgentni centar, navela je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 115 intervencija od kojih 15 na javnim mestima, a za protekla 24 časa ukupno 229 intervencija od kojih 55 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Pomoć su, prema njenim rečima, najčešće tražile osobe sa hipertenzijom, alergijom, virusnim infekcijama gornjih respiratornih puteva i bronhijalnom astmom.

Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, a tokom vikenda i šetnje u prirodi.

Macura je savetovala i provetravanje prostorija u kojima se boravi, nošenje bočice sa vodom i borbu protiv virusnih infekcija.

Izvor: Blic

Pogledajte još