Pogledajte: "Plavog anđela" terali da prosi i pleše za novac (VIDEO)

Policijska istraga o slučaju plavokose Marije koju su grčki mediji prozvali "plavim anđelim", trebalo bi da otkrije misteriju porekla ove devojčice, a prema poslednjim saznanjima, par u čijem je domu pronađena iskorišćavao je njen nevin izgled i primoravao je da prosi i pleše za novac.

Advokat Kostas Kacavos koji zastupa osumnjičeni romski par tvrdi da su oni usvojili devojčicu od njene biološke majke, ali da usvajanje nije izvedeno po zakonskim propisima.

On je izrazio uverenje da će Marijina biološka majka biti uskoro pronađena i rekao da će proveriti tvrdnje romskog para, preneo je Si-en-en.

"Oni je vole i brinu o njoj kao o svom sopstvenom detetu", naveo je Kacavos.

U slučaju koji je izazvao ogromno interesovanje u Grčkoj, vlasti su optužile romski par za otmicu devojčice Marije, uzrasta između četiri i pet godina, čiju su fotografiju objavile prošle nedelje i taj par danas treba da se pojavi pred sudom.

U nadi da će doći do potpunijih informacija o osumnjičenima, vlasti će danas objaviti fotografije Roma i Romkinje koji su optuženi da su oteli maloletnicu i falsifikovali lična dokumenta, javila je državna novinska agencija AMNA.

Policija izražava sumnju kad je reč o podacima koje je romski par pružio o Mariji i o još jednom detetu o kojem se staraju.

Devojčica je pažnju policije privukla zbog izrazito plave kose i zelenih očiju, kojima je odudarala od izgleda članova porodice s kojom je živela.

Od kada su mediji, koji su devojčicu nazvali “plavi anđeo”, objavili priču o maloj Mariji, na hiljade ljudi javlja se organizaciji “Dečji osmeh”, neki samo da pokažu saosećanje, a neki da ponude pomoć u istrazi i pronalaženju njenih roditelja, objavila je agencija ANA.

U humanitarnoj organizaciji “Dečji osmeh”, koja je preuzela brigu o devojčici, kažu da je dete zbunjeno i u šoku zbog promene sredine, ali da joj je sada mnogo bolje, nakon što je u četvrtak, tokom policijske kontrole, pronađena u kući u kojoj je živela u lošim i nehigijenskim uslovima nedaleko od Larise u centralnoj Grčkoj.

Romski par je, kako je saopštila policija, dosad stalno menjao priču o tome kako se Marija našla u njihovoj porodici, sa kojom nije ni u kakvom srodstvu, što je potvrdila i analiza DNK.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.