KAMION UDARIO U AUTO: Ministar Antić prvi pomogao povređenima!

Jedna osoba lakše je povređena u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Niš-Beograd kod Velike Plane. Nesreća se dogodila oko 16 sati kad je vozač kamiona, iz zasad nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad teretnjakom i udario u "folksvagen turan".

Na sudar je slučajno naišao ministar saobraćaja Aleksandar Antić, koji je odmah pritrčao u pomoć.

- Pretpostavlja se da je na kamionu pukla guma, zbog čega je vozač prešao u levu traku i udario u automobil. Od siline udarca "turan" je udario o zaštitnu ogradu, a teretnjak ju je i probio i jednim delom prešao u suprotnu traku. U opštem haosu jedno od ta dva vozila udarilo je u banderu, koja je pala na auto-put - rekao je za Kurir ministar Antić.

Samo pukom srećom, vozač automobila prošao je samo s posekotinama.

- Otvorili su mu se vazdušni jastušci, koji su mu spasili život - kaže Antić.

Ministar saobraćaja je odmah angažovao sve službe kako bi se raščistile kolovozne trake i omogućio bezbedan saobraćaj.

- Zaustavio sam se kako bih pomogao ljudima. Pozvao sam policiju, "Puteve Srbije" i EPS, jer se nesreća dogodila na nezgodnom mestu i kako ne bi došlo do drugog sudara. Odmah su se okupili i meštani, koji su nam pomogli da obeležimo lice mesta. Ne bih pravio famu od ovoga. Postupio sam kao i većina ljudi da su bili na mom mestu. Najbitnije je da niko nije nastradao - rekao je Antić za Kurir.

- Na saobraćajnu nesreću naišao je i izraelski ambasador. Zaustavio se, izašao iz automobila i ponudio pomoć. Svako bi trebalo na isti način da postupi kad je neko u nevolji - rekao je ministar Antić.

Prema rečima našeg izvora iz istrage, vozač automobila stranih registracija nije se zaustavio na mestu nesreće, već je nastavio da vozi i nekako se provukao ispod bandere.

- Ne znamo kako je uspeo da se provuče. Srećom, prošao je bez posledica - kaže naš sagovornik.

Izvor: Kurir

Pogledajte još