Pronađen neotkriveni svet!

Na području Dinarskog luka nalaze se: kanjon Tare, najdublji na svetu posle kanjona reke Kolorado, zatim Perućica najstarija i najveća evropska prašuma; livada sa više vrsta orhideja nego što ih ima cela Velika Britanija; najveća podzemna vertikala na svetu; kao i najduža i najveća klisura u Evropi.

Podstaknuti svim tim neverovatnim činjenicama, u kreativnoj agenciji Leo Burnett u Hrvatskoj osmislili su medijsku kampanju za promovisanje brenda „Parkovi Dinaridi“, koja se od danas može pronaći u brojnim štampanim medijima, internet portalima kao i na mnogim televizijama u celom regionu. Priča u kojoj astronauti otkrivaju neotkriveni svet i sve njegove specifičnosti temelji se na otkrivanju prirodnih posebnosti ovog regiona, a sve u duhu priče koju je WWF započeo još prošle godine projektom „Parkovi Dinarskog luka“.

Glavni cilj projekta „Parkovi Dinarskog luka” je stvaranje regionalne mreže zaštićenih područja, unapređenje saradnje, kroz studijska putovanja i razmenu iskustava. Zajednička edukacija održava se na teme EU integracija, održivog turizma i klimatskih promena, a prvi put na regionalnom nivou sprovodi se i procena vrednosti zaštićenih područja.

Naš region bogatstvom svoje biološke raznovrsnosti zaslužuje da stane rame uz rame sa najpoznatijim svetskim turističkim odredištima, a mreža od 79 parkova, koji kroz inicijativu „Parkovi Dinarskog luka“ pronalaze put ka održivom turizmu, za to je idealan početak. Malo je mesta na svetu gde se u jednom danu može videti neverovatna močvara, otkriti fantastične pećine i plivati pod očaravajućim vodopadom. Skoro da nema regiona gde se sa jednim rezervoarom goriva automobilom može proći kroz četiri zemlje, upoznati različite kulture i uživati u najfinijim gastronomskim specijalitetima.

Otkrijte neotkriveni svet! A pre puta posetite www.discoverdinarides.com.

Fotografije i video