Toti nagovestio povratak u reprezentaciju

RIM, 6. jula 2009. (Beta-AP) - Kapiten Rome Frančesko Toti rekao je da je spreman da se vrati reprezentativnom fudbalu pre Svetskog prvenstva u Južnoj Africi sledeće godine, na kome će Italija braniti titulu.

Toti ima 32 godine, a prestao je da igra u reprezentaciji posle trijumfa Italije na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, ali je danas rekao da je spreman da razgovara o svojoj situaciji sa selektorom Marčelom Lipijem.

"Odluka je njegova. Ne mogu da odbacim mogućnost povratka i razmisliću, ako me pozove. On mi je mnogo dao. Zavisi od toga kako ću se osećati mentalno i fizički, ali nemojmo da se šalimo oko osvajanja dva Svetska prvenstva", rekao je Toti.

"Trenutno nisam na vrhuncu forme. Posle mnogo godina pripremam se s timom i zbog toga se osećam mnogo mlađe", rekao je Toti.

Posle tog Mundijala Toti je imao mnogo problema sa povredom kolena, ali to nije sprečilo Romu da svom kapitenu ponudi novi petogodišnji ugovor.

"Uradiću sve na pripremama ako se budem osećao dobro, čak i ako budem imao brige oko nekoliko problemčića. Ali za sada sam dobro i nisam imao problema sa kolenom", rekao je Toti.

Pogledajte još