Serena se žali na premor, Jelena joj ne veruje

Vilijamsova je pobedila 6:4, 2:6, 6:4 i igraće protiv Li Na u finalu turnira. Amerikanka se kretala sporije, a u pauzama je zabijala lice u peškir.

"Sinoć u hotelu sam samo ležala i kao da sam došla do zida. Bukvalno sam se osećala kao da sam udarila u zid. Bila sam toliko umorna da sam jedva stajala. Mislim da sam mnogo igrala ove godine. U jednom trenutku kao da me napustio sav vazduh i ne znam kako sam završila meč. Stvarno ne znam", rekla je Vilijamsova.

Jankovićeva se pre meča žalila na prehladu i nije uspela da iskoristi slabost Vilijamsove, u koju uopšte nije bila ubeđena u probleme svoje rivalke.

"Ona iz nekog razloga uvek kad gubi počne da sporije servira i da ne trči na neke lopte. To je nešto na šta morate da obratite pažnju kad ste igrač. Nije prvi put da ona to radi u našim mečevima", rekla je najbolja srpska teniserka.

"Kada, međutim, dođu važni trenuci ili serve, onda jednostavno ne znate kako će da reaguje, da li će biti brza ili spora, tako da sve vreme morate da budete oprezni. Ona je najbolja na svetu, daleko najbolja, a igra jako dobro, ali mislim da treba biti dobar sportista i kad se gubi i kad se pobeđuje", rekla je Jankovićeva.

Srpska reprezentativka istakla je da je Vilijamsova na ovom turniru sve mečeve dobila u dva seta, a da je ona na terenu provela ukupno pet sati i 41 minut, više nego dva sata duže od Amerikanke.

Jankovićeva je istakla i da je ona igrala u petak, a da je Serena Vilijams bila slobodna.

Jelena Janković se vratila u prvih 10 igračica na svetu posle tri godine. Ona je danas oduzela servis protivnici na 5:1 i tako spasla meč, a onda je smanjila na 6:4, ali nije uspela da preokrene.

Beta

Pogledajte još