Funkcioner SPS-a prima penziju i tri plate

Potpredsednik Skupštine Gornjeg Milanovca Dragan Đorđević (SPS) tužio je opštinu za sumu od milion dinara, zbog neisplaćenih paušala tokom odborničkog mandata od 2008. do 2012. godine. Iako je već deset godina u invalidskoj penziji, Đorđević obavlja još tri funkcije za koje prima novčanu nadoknadu.

Predlozi za razrešenja

- Uputićemo pismo Javnom tužilaštvu da utvrdi da li je u Đorđevićevom slučaju prekršen zakon, kao i zahtev Republičkom PIO fondu da odgovore kako je moguće da invalidski penzioner može da radi na tri mesta. Pokrenućemo i skupštinski postupak da on bude razrešen svih dužnosti - kažu u DS.

- Sve ovo je prilično obiman i naporan posao i za zdravog čoveka, a kamoli za invalida rada. Primanja su mu na zavidnom nivou, a posebno kada se dodaju na invalidsku penziju - kaže dr Dobrosav Lazarević iz DS i navodi da je Đorđević invalidsku penziju stekao sa mesta predsednika Izvršnog saveta, a pre toga je bio direktor Katastra.

Dragan Đorđević podseća da su demokrate znale za “sve ono za šta ga danas optužuju dok su SPS i DS bili zajedno i da im to tada nije smetalo”.

- Da biste bili u Komisiji za planove, morate imati Građevinski fakultet i licencu, što je u našoj skupštini imalo samo još dvoje odbornika. Ja jesam u invalidskoj penziji, ali niti orem niti kopam, niti bih se ijedne od funkcija prihvatao da to nije u skladu sa zakonom - naglašava Đorđević.

Poseban problem, po mišljenju DS, predstavlja to što je Đorđević tužio opštinu čiji je visoki funkcioner i od nje potražuje milion dinara za neisplaćene paušale u prethodnom četvorogodišnjem mandatnom periodu.

Izvor: Blic

Pogledajte još