Zvezda i Partizan igraju 145. večiti derbi

Utakmica Crvena zvezda-Partizan igra se sutra od 18 sati, a u subotu su na programu još četiri meča. Od 13.30 igraju Javor-OFK Beograd, Napredak-Rad i Donji Srem-Radnički Niš, dok od 16.30 u Novom Sadu počinje utakmica Vojvodina-Radnički Kragujevac.

U nedelju se igraju preostale utakmice, Spartak-Čukarički (13.30), Voždovac-Novi Pazar (18.00) i Jagodina-Sloboda (19.00).

Fudbaleri Zvezde će na svom terenu pokušati da ostvare dobar rezultat protiv "večitog" rivala i smanje bodovni zaostatak, dok crno-beli žele pobedu na gostovanju, kako bi se učvrstili na prvom mestu na tabeli.

U prošlom kolu obe ekipe su odigrale po 1:1, Partizan sa Napretkom na svom terenu, a Zvezda u Nišu sa Radničkim, ali su bile uspešne u Kupu Srbije. Crno-beli su prošli u četvrtfinale pobedom od 3:0 u Nišu, a crveno-beli istim rezultatom na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca.

Prema pisanju medija, 145. "večiti" derbi sudiće međunarodni sudija Milorad Mažić.

Partizan je prvi na tabeli sa 21 bodom, a Zvezda na četvrtom mestu ima četiri manje.

Drugoplasirana Vojvodina igra na svom terenu protiv kragujevačkog Radničkog i pokušaće pobedom da ostane u trci za Partizanom. Ekipa Marka Nikolića u meč ulazi posle pobede u prošlom kolu nad OFK Beogradom (2:0), dok je Radnički odigrao bez golova sa Spartakom.

Vojvodina na drugom mestu na tabeli ima 19 bodova, dva manje od vodećeg Partizana, a Radnički zauzima 12. mesto sa 11 bodova.

Fudbaleri Čukaričkog igraju u Subotici protiv Spartaka i pokušaće da ostvare dobar rezultat, kojim bi se zadržali među vodećim ekipama u Super ligi. Crno-beli sa Banovog brda, koji su u prošlom kolu izgubili od Voždovca (2:3), zauzimaju treće mesto na tabeli sa 18 bodova i imaju bod više od Zvezde, dok je Spartak osmi sa 14 bodova.

Fudbaleri Rada igraju u Kruševcu protiv Napretka i pokušaće da ostvare treću prvenstvenu pobedu kako bi se "odlepili" sa poslednjeg mesta na tabeli, a Voždovac u Beogradu igra protiv Novog Pazara.

Jagodina će biti domaćin Slobodi, Javor na svom terenu igra protiv OFK Beograda, a Donji Srem protiv Radničkog iz Niša.

Beta

Pogledajte još