Danas razgovori Bramerca sa Dačićem i Vukčevićem

Bramerc je juče, prvog dana posete Beogradu, u razgovoru sa predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem rekao da će njegov izveštaj o saradnji Srbije, koji će u decembru predstaviti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, biti pozitivan.

Tokom sastanka Ljajić i Bramerc su se saglasili da se saradnja između Srbije i Tužilaštva u Hagu u oblasti dostavljanja dokumentacije, pristupa arhivama državnih organa i svedocima odvija na veoma visokom nivou i da nema otvorenih pitanja, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

Bramerc je obavestio Ljajića o fazama pojedinačnih postupaka koje se trenutno vode pred Tribunalom.

Potpredsednik Vlade i predsednik Nacionalnog saveta Rasim Ljajić pokrenuo je još jednom pitanje inicijative Srbije da lica osuđena pred Tribunalom kaznu zatvora izdržavaju u državama regiona, posebno naglašavajući spremnost Srbije da sa Tribunalom zaključi takav sporazum.

Nacionalni savet za saradnju sa Tribunalom će nastaviti da i u budućnosti preduzima sve potrebne mere kako bi se saradnja u svim oblastima i dalje odvijala nesmetano, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još