Beograd pod nevremenom

BEOGRAD, 8. jula - Beograđani su danas na ulicama i kroz prozore kancelarija i domova bukvalno gledali nevreme kako velikom brzinom dolazi u tamnim oblacima koji su prekrili grad. Jako nevreme, praćeno velikim pljuskom i snažnom grmljavinom pogodilo je i druge delove Srbije .

Kiša se sručila na prestonicu, u jednom trenutku nestali su tv- kanali, a bilo je problema sa napajanjem struje. Građani su u pojedinim delovima grada imali velikih problema sa vodom, a garaža u novom tržnom centru Ušće je delimično poplavljena. Kiša je naravno, najviše problema izazvala u gradskom saobraćaju jer su neki automobili na Dorćolu ostali u vodi blokirani.  

Pogledajte kako je bilo u tržnom centru Ušće na Novom Beogradu:

U Gradskom štabu za obaveštavanje agencijama je rečeno da još ne raspolažu potpunijim podacima o posledicama popodnevnog nevremena, koje je zahvatilo šire područje Loznice i dolinu reke Jadar, a dejstvovala je i protivgradna zaštite. 

Prema podacima lozničke stanice Hidrometeorološkog zavoda Srbije, oko pet minuta je padao grad veličine oraha, slabog intenziteta, vetar je na mahove dostizao brzinu od 70 kilometara na sat, a za 12 minuta je palo 16 litara kiše po kvadratnom metru.

N.D.

Pogledajte još