Košarkaški turnir veoma ujednačen i kvalitetan

BEOGRAD, 8. jula 2009. (Beta) - Predstavnici košarkaških reprezentacija koje su se plasirale u četvrtfinale Univerzijade, Turske, Bugarske, Rusije, Izraela i Nemačke ocenili su da je takmičenje izuzetno kvalitetno i da je organizovano na najvišem nivou.

"Košarkaški turnir je izuzetno jak, za nas je veliki uspeh ulazak u prvih osam. Siguran sam da će naša ekipa imati fenomenalnu podršku u beogradskoj Areni. Teško je prognozirati polufinale, ali mislim da će to biti Rusija-Amerika i Srbija-Izrael", rekao je selektor Bugarske Konstantin Papazov na konferenciji za novinare u beogradskom Sava centru.

Selektor Rusije Sergej Panov kazao je da je košarkaški turnir ujednačen i da ima mnogo talentovanih igrača.

"Verovatno da će se neko od igrača naći i u A selekciji jednog dana. Turnir je prilično uzbudljiv, ekipe su ujednačene i vlada sportska atmosfera", naveo je on.

Trener Izraela Edleštajn Erez rekao je da je Univerzijada prava prilika da igrači steknu potrebno iskustvo za dalje karijere.

"Univerzijada je idelna prilika za igrače da steknu iskustvo u međunarodnim takmičenjima i da igraju za nacionalne selekcije. Mi ćemo u četvrtfinalu igrati protiv Nemačke i nije mi baš bilo drago. Više sam priželjkivao Litvaniju", izjavio je Erez.

Trenere Nemačke Denis Vušerer najavio je da će njegova ekipa pokušati da osvoji jednu od medalja.

"Na Univerzijadi se igra dobra košarka, što je pokazala i utakmica izmedu SAD i Srbije. Ako želite zlatnu medalju moraćete da dobijete jedan od ova dva tima. Mi ćemo pokusati da osvojimo medalju", poručio je Vušerer.

Sve utakmice četvtrfinala igraju se sutra u Beogradskoj areni, a sastaju se Nemačka-Izrael, Srbija-Turska, Rusija-Litvanija i SAD-Bugarska.

Pogledajte još