Vlatko Stefanovski dobio Nagradu Braće Karić

16. dodela Nagrade Braća Karić

Šesnaestu godinu za redom, porodica Karić dodelila je priznanja najeminentnijim osobama iz sveta kulutre i umetnosti, ekonomije i privrede, naučnog i istraživačkog rada, novinarstva, publicistike i izdavaštva, humanitarne aktivnosti, jačanje mira, saradnje i prijateljstva među narodima. Veliko interesovanje je vladalo u javnosti, te su u Narodnom pozorištu viđeni ambasadori Rusije, Azerbejdžana, Ukrajine, Crne Gore, Angole, Indonezije, Maroka, Belorusije, kao i ugledne zvanice iz javnog života Srbije. Najemotivniji trenutak tokom ceremonije je bio kada je emitovan film snimljen u Solunu, kada je čuvaru groblja na Zejtinliku, Đorđu Mihailoviću uručena nagrada za očuvanje tradicije istorijskog nasleđa srpskog naroda. Inače, niko od Mihailovića čitav vek brige o srpskom vojničkom groblju u Solunu, pa ni Đorđe nikada nije dobio nikakvo zvanično priznanje iz matice Srbije, do ovog. U muzičkom programu su nastupili: Filharmonija mladih „Borislav Pašćanin“, Slobodan Trkulja, soprani Sanja Kerkez i Jelena Čamčić, harmonikaš Đorđe Davidović, hor „Braća Baruh“, poseban užitak pripredio je Vlatko Stefanovski, koji se umesto govora zahvalio notama.

Nagradu su dobili:

Za oblast stvaralaštva u kulturi i umetnosti – Vlatko Stefanovski, muzičar
Za oblast naučnog i istraživačkog rada – Akademik Sergij Pantelejmonovič Sitko, profesor nuklearne fizike, koji istažuje i primenjuje kvantnu medicinu
Za oblast novinarstva, publicistike i izdravaštva – Zefirino Grasi, generalni dirketor Politike AD
Za oblast ekonomija i privreda – Vinarija Zvonko Bogdan, Gordana Pavković i Zlatko Živanić
Za oblast humanitarne aktivnosti, jačanje mira, saradnje i prijateljstva među narodima –
vrhovi Rabin Srbije Isak Asiel, čuvar groblja na Zejtinliku Đorđe Mihailović i Aleksandar Porfirevič Toršin, zamenik predsednika Saveta ruske Dume i predsednik humanitarne fondacije „Sveti Sava Osvećeni“.

I ove godine laureati su najemintnija imena koji su svojim radom, inovacijama i ličnim zalaganjem ostavili veliki pečat ne samo u domaćoj, već i u svetskoj javnosti.

Pogledajte još