Barselona želi da proda Etoa zbog Fabregasa

BEOGRAD, 9. jula 2009. (Beta) - Čelnici španskog fudbalskog šampiona Barselone žele da prodaju napadača Samjuela Etoa kako bi prikupili sredstva za dovođenje fudbalera Arsenala Seska Fabregasa, preneli su britanski mediji.

Izvor lista Dejli Star tvrdi da će Barselona pristati da proda Etoa Mančester sitiju za 29 miliona evra, ali da čelnici katalonskog kluba još ne znaju kakvi su planovi kamerunskog napadača i da li će pristati na odlazak u Englesku.

Trener Barselone Pep Gvardiola želi da pojača tim na sredini terena i traži kvalitetnog igrača. Fabregas nije bio među potencijalnim pojačanjima, ali je interesovanje Real Madrida nateralo mladog stručnjaka da promeni mišljenje.

Fabregas je od 2000. do 2003. godine igrao za omladinski tim Barselone.

Jedan od potpredsednika Barselone rekao je da Gvardiola želi što pre da potpiše ugovor sa jednim igračem sredine terena, čije ime se stalno pominje u medijima.

List je naveo da bi Barselona za dovođenje Fabregasa morala da izdvoji oko 46 miliona evra.

Takođe, kako se navodi čelnici londonskog kluba bi uz novac mogli da traže i Jaja Turea, ali je malo verovatno da će Barselona pristati na takav dogovor, pošto je tek produžila ugovor sa reprezentativcem Obale slonovače.

Pogledajte još