Južnoafrički inspektor: Veselin Laganin likvidiran zato što je voleo da brblja

Bolhajs je u subotu izjavio za list “Star” da je Krejčir posetio Laganina tri dana pre njegovog ubistva i da se sumnja da je ubijeni bio Krejčirov “saradnik”.

U Prvostepenom sudu u Pretoriji, njih dvojica, kao i bivši izbacivač Džejson Domingez-Baja, optuženi su u februaru za oružanu pljačku prodavnice elektronskih uređaja u zapadnoj Pretoriji u oktobru prošle godine.

Laganin je ubijen samo tri nedelje nakon što su nepoznati napadači, takođe u Bedfordvjuu, ispalili 33 metka u 51-godišnjeg libanskog biznismena Sema Isu, koji je, kao i Laganin, bio Krejčirov poslovni partner.

"Prema informacijama koje smo dobili iz podzemlja, Veselin je bio veoma sklon brbljanju. Veoma otvoreno je govorio o poslovima u podzemlju, što se mnogima nije sviđalo"
, kaže Bolhajs, koji takođe veruje da je Laganinovo ubistvo inscenirano kao neuspela pljačka.

Laganin je ubijen u svom domu u stambenom kompleksu Vedžvud Grin u Smit stritu i navodno je 10. žrtva oružanih napada koji potresaju podzemlje od 2009. godine.

"To bi moglo biti ubistvo inscenirano kao pljačka, jer je njegovo ime s drugim ljudima koji su umešani u organizovani kriminal. Prema informacijama kojima raspolažem, nije ukradeno ništa posebno vredno. Odneta su samo dva sata i dva mobilna telefona, iako je bilo više dragocenih predmeta koji nisu ukradeni. Zbog toga ne verujem da je reč o pljački. Iskusni kriminalci ne provaljuju u obezbeđene prostorije da bi krali satove i mobilne telefone"
, uveren je inspektor.

Podsetimo, Radovan Krejčir, kontroverzni češki biznismen koji se dovodi u vezu sa odbeglim narko bosom Darkom Šarićem, i Dobrosavom Gavrićem, osuđenim za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, preživeo je u Južnoafričkoj Republici atentat koji liči na scene iz filmova o Džejmsu Bondu.

Izvor: Blic

Pogledajte još