Ljajić: Neko mora da kaže huliganima "dosta je bilo"

Ljajić je, gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, rekao da ekstremističke grupe žele veoma svesno da pokažu da žele da se njihov glas čuje.

"To je kulminacija nekoliko stvari - jedno su teška politička pitanja, a tu msilim na Kosovo, koje je uvek bilo inspiracija i tema za razlicite ekstremističke grupacije koje će navodno da se predstavljaju kao patriote. Drugo je ekonomska situacija u zemlji koja je uvek pogodno tlo za ispoljavanje takvih ekstremističkih grupacija i treće, oni su davno izašli sa stadiona i tribina i pokušavaju svoj uticaj da prošire na šire društvo",
poručio je Ljajić.

Huliganima pet godina zabrane prisustva na stadionima

Nacionalni savet za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama danas je zatražio od državnih organa da identifikuju vinovnike nereda na utakmici Crvena zvezda - Partizan i hitno privedu licu pravde, a višestrukim povratnicima među huliganima zabrani prisustvo na sportskim manifestacijama pet godina.

On smatra i da su političari u strahu od reakcije navijača da će izgubiti glasove, kao i da huligani "mogu da na stadione dovuku 10.000 ili 15.000 ljudi".

"Mislim da oni nisu pod kontrolom države... Svako zna ko su ti navijaci i zna se ko su njihove vođe. Zašto se ranije nije sa njima obračunalo?", upitao je Ljajić i ponovio da država mora sa njima da se obračuna.

Na pitanje da li je poraz institucija slučaj u Lazarevcu, gde građani po tom gradu lepe plakate sa slikama dilera, Ljajić je rekao da će poraz biti ukoliko država vrlo jasno ne uđe u otvorenu borbu protiv huligana.

"To je vrlo laka borba za državu, mora neko da kaže 'dosta je više bilo'", zaključio je Ljajić.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.