Ljajić: Neko mora da kaže huliganima "dosta je bilo"

Ljajić je, gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, rekao da ekstremističke grupe žele veoma svesno da pokažu da žele da se njihov glas čuje.

"To je kulminacija nekoliko stvari - jedno su teška politička pitanja, a tu msilim na Kosovo, koje je uvek bilo inspiracija i tema za razlicite ekstremističke grupacije koje će navodno da se predstavljaju kao patriote. Drugo je ekonomska situacija u zemlji koja je uvek pogodno tlo za ispoljavanje takvih ekstremističkih grupacija i treće, oni su davno izašli sa stadiona i tribina i pokušavaju svoj uticaj da prošire na šire društvo",
poručio je Ljajić.

Huliganima pet godina zabrane prisustva na stadionima

Nacionalni savet za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama danas je zatražio od državnih organa da identifikuju vinovnike nereda na utakmici Crvena zvezda - Partizan i hitno privedu licu pravde, a višestrukim povratnicima među huliganima zabrani prisustvo na sportskim manifestacijama pet godina.

On smatra i da su političari u strahu od reakcije navijača da će izgubiti glasove, kao i da huligani "mogu da na stadione dovuku 10.000 ili 15.000 ljudi".

"Mislim da oni nisu pod kontrolom države... Svako zna ko su ti navijaci i zna se ko su njihove vođe. Zašto se ranije nije sa njima obračunalo?", upitao je Ljajić i ponovio da država mora sa njima da se obračuna.

Na pitanje da li je poraz institucija slučaj u Lazarevcu, gde građani po tom gradu lepe plakate sa slikama dilera, Ljajić je rekao da će poraz biti ukoliko država vrlo jasno ne uđe u otvorenu borbu protiv huligana.

"To je vrlo laka borba za državu, mora neko da kaže 'dosta je više bilo'", zaključio je Ljajić.

Blic

Pogledajte još