Bezbednost u školama više nije u planu?

Naime, nakon što je izvršni direktor "Informatike" Aleksandar Đurđev (Treća Srbija) posle ostavke Branke Bežanov (SPO) preuzeo funkciju predsednika Saveta za javni red, mir i bezbednost, ova stavka se nije našla na sednici Skupštine grada.

Da stvar bude još gora, od kako je Đurđev pre par meseci preuzeo rukovođenje Savetom, to telo nije održalo niti jedan jedini sastanak.

Ovo telo je, po ranijim najavama, trebalo da bude formirano u septembru. Koordinacioni tim osmišljen je kao objektivna i nepristrasna adresa svim roditeljima, učenicima i nastavnicima, koji bi funkcionisao kao spona između Centra za socijalni rad, policije, prosvetne inspekcije i direktora škola.

Jedna od inicijatorki pokretanja ovog projekta, Biljana Kikić Grujić, za 021 kaže da bi formiranje Koordinacionog tela predstavljalo korak dalje u blagovremenoj i neposrednoj komunikaciji između ovih institucija. Ona navodi da je još u maju precizirano na koji način bi tim funkcionisao, međutim, da su nakon toga nastali problemi kadrovske prirode.

"Zaista mi je nejasno kako problem može biti u tome ko će bude u timu. Ne znam zbog čega se ovoliko čeka ili da li je to gurnuto pod tepih. Mi praktično pola godine imamo završen projekat, samo čekamo da ga Skupština parafira", kaže ona.

Problemi oko formiranja Koordinacionog tela počeli su još letos, kada je, prema nezvaničnim informacijama, došlo do sukoba unutar Saveta za javni red, mir i bezbednost, nakon što su socijalisti za predsednicu predložili glavnu gradsku prosvetnu inspektorku Mirjanu Lukić Marinković.

Članovi Saveta su negodovali zbog toga, jer su njeno postavljanje ocenili kao neprihvatljivo, jer bi ona u tom slučaju bila na čelu tima koji bi trebalo da kontroliše sektor kojim ona već rukovodi.

Nakon što je bivša predsednica Saveta Branka Bežanov skinula ovu stavku sa dnevnog reda Skupštine grada, a zatim podnela ostavku, na čelo Saveta došao je Aleksandar Đurđev. Međutim, od tada, pa do danas, ova stavka se nije pojavila na dnevnom redu gradskog parlamenta.

Ni nakon brojnih pokušaja, nismo uspeli da dobijemo komentar od Đurđeva. Odbijanje komentara za Radio 021 od strane pojedinih istaknutih funkcionera Treće Srbije postalo je uobičajena praksa.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još