Đilas: Kandidati DS su završili prava, za razliku od Stefanovića, doktoranta Megatrenda

Demokrate su predložile da tu stranku u veću predstavljaju Tatjana Pašić i Živorad Anđeković, a Stefanović je juče na hitno sazvanoj konferenciji za novinare rekao da je to “skandalozna i katastrofalna” odluka i da će SNS predložiti Vladi da ne izabere kandidate DS-a.

Đilas je u pisanoj izjavi, navodeći da Stefanovića treba da bude sramota zbog reči koje je izgovoro o Tatjani Pašić i Anđelkoviću, istakao da su njih dvoje završili Pravni fakultet za razliku od Stefanovića, “neuspešnog studenta nekoliko državnih fakulteta i diplomca i doktoranta Megatrenda”.

U pisanoj izjavi Đilas je naveo da je Stefanović bio postavljen za urednika informativnog programa Studija B “u vreme kada su Milošević i Šešelj oteli Studio B od Beograđana”.

U to vreme Tatjana Pašić je bila “novinar-urednik Radija B 92. Završila je diplomatsku akademiju, govori tri jezika, bila je direktor Narodne kancelarije i pomagala ljudima”, kazao je Đilas.

On je naveo da je Anđelkovih posle Pravnog fakulteta magistrirao na državnom Fakultetu organizacionih nauka i da će uskoro doktorirati na, takođe državnom, Fakultetu političkih nauka.

"Bio je blizak saradnik Zorana Đinđića i ponosan sam na to što, kao i Tatjana, sa mnom od prvog dana mog mandata vodi Beograd. I on za vas, kao i za sve vaše presvučene šešeljevce nije i nikad neće biti Žika pauk, kako ga Vi nazivate, već gospodin Živorad Anđelković"
, naveo je Đilas.

Za Stefanovićev zahteva Vladi Srbije da ne dopusti da ljudi koje je u skladu sa zakonom predložila DS sede u privremenom veću Beograda, Đilas je rekao da “predstavlja najčvršći dokaz da se u ovoj zemlji uspostavlja diktatura”.

Đilas je upitao Stefanovića odakle mu pravo da određuje ko može, a ko ne može da odlučuje u ime Beograđana, jer su Beograđani najveći broj glasova dali listi “Izbor za bolji život”.

"Zahvaljujući tim glasovima, mi smo ubedljivo pobedili i, ako poštujete zakon, zahvaljujući tim glasovima, Tatjana Pašić i Živorad Anđelković će biti članovi privremenog organa”, istakao je Đilas.

Lider DS-a zamolio je Stefanovića da prestane da “daje izjave koje su prepune uvreda, kleveta i laži”.

“Vi ste predsednik Narodne skupštine Srbije, obavljate drugu po značaju funkciju u državi. Zaista je neprimereno da koristite reči i rečenice koje ste u jučerašnjem medijskom nastupu koristili”,
napisao je Đilas.


Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.