Vlada odlučuje o Beogradu danas u 17 h?

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović kazao je ranije da bi sednica Vlade na kojoj bi bila doneta takva odluka trebalo da se održi danas ili sutra, a šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Jovičić kazao je jutros da će Vlada ipak danas imenovati članove privremenog organa u Beogradu.

Prema njegovim rečima, oni će baviti tekućim i neodložnim obavezama, ali će uraditi i analizu rada javnih preduzeća i na osnovu toga će raspravljati i o statusu i sudbini njihovih v.d. direktora.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je jutros da će u predviđenom roku u narednih 48 sati biti doneta odluka o sastavu privremenog organa koji će voditi Beograd u narednih nekoliko meseci do raspisivanja izbora.

Upitan o polemici oko kandidata za članove privremenog veća u Beogradu između predsednika Skupštine Srbije Nebojše Stefanovića (SNS) i bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa (DS), Mihajlović je odgovorio da je "očigledno da sastav tog privremenog veća može bitno da utiče na raspored snaga pred predstojeće gradske izbore u Beogradu".
Ko su pominjani kandidati

DS je predložila da kandidati te stranke za privremeni organ budu Tatjana Pašić i Živorad Anđelković, kandidat Socijalističke partije Srbije je Nikola Nikodijević, a Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović.

Šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Beograda Aleksandar Jovičić nije jutros hteo da kaže ko su kandidati te stranke, osim da će predstavnici SNS-a biti nestranačke ličnosti, koje imaju ogromno iskustvo.

Inače, sednica Vlade trebalo je da bude održana jutros u 8.30, ali je Vlada posle 9 sati saopštila da je termin sednice pomeren za 17.00.


B92

Pogledajte još