20 stvari koje svaka žena treba da uradi pre braka

Putovati sa sestrom ili najbližom prijateljicom. Ne znači da to ne možete učiniti nakon udaje, ali brojne žene se slažu da u takvom putovanju pre braka ima nečeg oslobađajućeg.

Putovati s budućim suprugom. Svako se može slagati tokom zajedničkog vikenda, ali ono što trebate da proverite je hoćete li se slagati i tokom cele nedelje provedene zajedno, rešavajući sve prepreke i probleme koji vam se nađu na putu.

Patiti od slomljenog srca
. Slomljeno srce i tužno završena ljubavna priča, iako vam se na prvu loptu možda ne čini tako, na kraju vas učine jačima. Osim toga, naučićete da ljubav nikada ne uzimate zdravo za gotovo.

Ostaviti nekoga. Bilo da je to bilo prijatno, bilo neprijatno iskustvo, činjenica da ste upravo vi odlučili prekinuti vezu poprilično osnažuje.

Dovesti finansije u red. Brak i početak zajedničkog života poprilično su stresna situacija sama po sebi, a ukoliko se u to umešaju i nesređene finansije, sve nagoveštava katastrofu. Stoga sredite svoje finansije da ne bi na kraju završile vašem suprugu za vratom. Osim toga, to je preporučljivo učiniti i zbog svog mira.

Razgovarati s budućim mužem o finansijama.
Pobrinite se da imate jasno definisane dugoročne i kratkoročne ciljeve. Finansije mogu biti velik povod za svađu i neslaganje, stoga treba pokušati uspostaviti ravnopravan odnos s obzirom na vašu štednju i trošenje.

Živeti sami.
Ili pak s cimerima, no svakako pre braka valja isprobati život izvan porodičnog doma. Samostalnost je najbolja stvar u toj situaciji, a osim toga, tokom zajedničkog života više ćete ceniti sve što vaš suprug doprinosi.

Živeti s partnerom.
Zajednički život pre braka svakako je odlična "probna vožnja" za vaš brak.

Imati letnju avanturu.
Možda je prekinuta odmah posle leta, ali sećanje na tu avanturu zauvek će ostati slatko.

Naučiti kuvati. Ne zato da biste postali domaćica, već je to sasvim opravdana veština kojom ćete se moći prehraniti.

Hvalite sami sebe.
Jer vi to možete i trebate.

Barem se jednom žestoko posvađajte s budućim suprugom
. Nakon toga se pomirite, jer dobro je znati da možete prebroditi krize i ostati zajedno.

Izaći na puno sastanaka. Serijski monogamisti neretko osećaju da su nešto propustili jer su preskakali brojne dobre, loše, smešne i neopisive spojeve. Suočite se sa svojim najvećim strahom. Bilo da se radi o skakanju padobranom, ronjenju, javnom nastupu – opustite se i srušite granice.

Koncentrisati se na svoje obrazovanje. Naravno da ne morate prekinuti obrazovanje u braku, ali ukoliko steknete diplomu pre braka, imaćete više slobodnog vremena pa se možete posvetiti braku i suprugu i koncentrisati na dalje napredovanje.

Napraviti prve korake u karijeri. Započnite rad na izgradnji karijere, a argumenti su slični kao i u slučaju obrazovanja.

Odrediti svoj stav o deci.
Ovo je jedno od najvažnijih pitanja u braku, a pre nego što uplovite u bračnu luku svakako biste trebali porazgovarati o toj temi i proveriti imate li iste želje i ciljeve.

Dovesti u red važne segmente.
Počnite živeti zdravo, pravilno se hraniti i ako je potrebno, smanjite unos alkohola.

Upoznati sami sebe.
Ovo se podrazumeva, jer da biste mogli deliti život s nekim i reći šta želite i trebate, nužno je poznavati sebe.

Izvor: magazin.ba

Pogledajte još