Vitamin E saveznik lepote

Vitamin E je odličan antioksidans, a u prirodnom stanju nalazi se u biljnim uljima, jajima, voću, mesu i cerealijama. Možete da ga pronađete i u vidu kapsula. Prodaje se kao suplement i dokazano je da sjajno deluje na telo.

Smanjuje ožiljke

Upravo činjenica da je reč o snažnom antioksidansu čini ga odličnim sredstvom koje ubrzava proces zalečenja. Pomaže pri stvaranju zaštitnog sloja na koži i tako slobodne radikale drži podalje od ožiljaka.

Sprečava nastajanje bora

Bore najpre nastaju na osetljivom delu kože oko očiju. Namažite taj deo vitaminom E i pratite kako se koža regeneriše. Osim toga, ovaj vitamin potpomaže proizvodnju kolagena, pa ona počinje da se podmlađuje.

Stimuliše rast kose

Vitamin E jača imuni sistem i poboljšava cirkulaciju u celom telu, pa tako i u predelu glave. To pomaže da kosa raste brže i da bude zdravija i kvalitetnija.

Napomena: Ukoliko svakodnevno konzumirate veću količinu vitamina E, treba da imate na umu da jedan od propratnih efekata može da bude pomućen vid. Možete, takođe, da imate problem sa glavoboljom, slabošću, dijarejom i mučninom. Stoga bi trebalo da se konsultujete sa lekarom pre nego što započnete da koristite ovaj vitamin.

Izvor: b92

Pogledajte još