Đilas: Nije trebalo čekati dva meseca

Sa druge strane, predsednik gradskog Odbora SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je važno da Beograd nastavi da funkcioniše preko privremenog veća.

Stefanović je, gostujući na RTS-u, kazao da je važno da sada građani vide da formiranjem ovog veća grad funkcioniše i da sve službe rade.

"SNS je bilo važno da grad obezbedi normalno funkcionisanje. Mislimo da je u funkcionisanju garda bilo poteškoća, krađa i korupcije
", kazao je Stefanović.

On je naveo i da će se pokrenuti procesi da se zaustavi zaduživanje grada Beograda.

Stafenović je ponovio da su ranije kritike iznete na račun kandidata DS u tom veću Živorada Anđelkovića i Tatjane Pašić bile osnovane.

"To je stav SNS i te kritike su bile osnovane"
, rekao je Stefanović i dodao da je Anđelković jedan od ljudi koji je odgovoran za zaduženja Beograda i komunalne probleme.

"SNS nije odlučivala o privremenenom organu. Odluku je donela Vlada Srbije", kazao je Stefanović i dodao da ni Nebojša Čović, ni Siniša Mali nisu članovi SNS.

Đilas je ukazao da nije bilo potrebe čekati skoro dva meseca da se formira privremeno veće i da DS smatra da je trebalo da ima dva predstavnika u tom organu.

"SNS je uradila drugačije, smatrajući da treba da pomognemo u funkcionisanju grada dali smo našeg perdstavnika. Ako se taj organ bude ponašao u skladu sa zakonom sigurno će taj tim omogućiti gradu da funkcionise", rekao je Đilas.

On je ponovio da smatra da nije bilo nikakvih razloga da se čeka dva meseca za njegovo formiranje i da su mogli da se organizuju lokalni izbori.

Izvor: B92

Pogledajte još