Uefa pokrenula postupak protiv FSS zbog rasizma

Kako je objavljeno na sajtu FSS, postupak je pokrenut po prijavi drugog pomoćnog sudije na tom meču Lazarosa Dimitriadisa iz Grčke.

On je, naime, prijavio delegatu utakmice Dankanu Frejzeru da je u 77. minutu, posle izjednačujućeg gola Belgijanaca, konstatovao određene rasističke ispade dela navijača smeštenih na istočnoj tribini.

Delegat Frejzer je konstatovao odličnu organizaciju utakmice Saveza, uz dodatak o informacijama koje je dobio od strane pomoćnog sudije Dimitriadisa.

O ovom slučaju članovi Uefa Kontrolne i disciplinske komisije odlučivaće na sastanku 11. decembra, dadaje se u saopštenju.

Generalni sekretar FS Srbije Zoran Laković je kazao je da je Savez neprijatno iznenađen zbog pokretanja disciplinskog postupka.

"Imamo rok od šest dana za dostavljanje našeg izveštaja, koji ćemo svakako i iskoristiti. U tom cilju, zatražili smo na uvid izveštaje sudija. Obavešteni smo da su i delegat i zvaničnici FS Belgije istakli odličnu organizaciju utakmice odigrane u Gornjem Milanovcu, te nas ova informacija zaista dodatno iznenađuje", rekao je Laković.

On je dodao da će FSS u narednim danima pripremiti adekvatnu dokumentaciju i da će dostaviti nadležnima u Uefa.

Meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj između Srbije i Belgije odigran je prošlog petka u Gornjem Milanovcu, a završen je rezultatom 2:2.

Pogledajte još