Mika Ričards se uspešno oporavlja od svinjskog gripa

BEOGRAD, 11. jula 2009. (Beta) - Fudbalski reprezentativac Engleske Mika Ričards uspešno se oporavalja od novog gripa koji je dobio na odmoru na Kipru.

Ričards se trenutno nalazi u hotelskoj sobi, u svojevrsnom karantinu, a njegov menadžer za odnose sa javnošću Maks Kliford kazao je da se fudbaler oseća dobro.

"On je dobro, skoro da je onaj stari i jedva čeka da se vrati. Koliko znam, on je prvi profesionalni fudbaler koji je oboleo od novog gripa, što je, na neki način, podatak za istoriju", rekao je Kliford za Bi-Bi-Si.

Ričards je u izjavi za tabloid San naveo da se razboleo u kiparskom letovilaštu Aja napi, gde se nalazio na odmoru nakon Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine.

"Prvo sam pomislio da imam neku težu plućnu infekciju ili trovanje alkoholom. Bio sam toliko malaksao da nisam mogao da se pomerem, a kamoli da jedem. Prijatelji su mi donosili piće u krevet", otkrio je on.

Ričards je priznao da su mu različite stvari pale na pamet, kada su mu lekari rekli da boluje od novog gripa.

"U tom trenutku mi je svašta prošlo kroz glavu, pogotovo što sam u medijima video da ljudi umiru od toga", rekao je Ričards.

Igrač Mančester sitija u sredu bi trebalo da se vrati u Englesku, a kako je rekao, u karantinu na Kipru koristi lek Tamiflu.

"Moj klub je pokazao mnogo razumevanja. Siguran sam da će me saigrači, kada se vratim, pomalo 'peckati', možda će se pojaviti na treningu sa maskama za lice. Ipak, niko nije u tako dobroj kondiciji da bi izbegao rizik od zaraze. Ako ja mogu da se razbolim, može i svako drugi", poručio je Ričards.

Pogledajte još