Babić: DS jeste izvršila genocid

Na pitanje hoće li se naprednjaci izviniti demokratama, koji su zbog te njegove izjave napustili skupštinsku salu tokom zasedanja, Zoran Babić je gostujući u Kažiprstu B92 rekao da izvinjenje sledi nakon što se izrekne neistina, a on neistinu u toj konstataciji ne vidi.

"2008. godine procenat nezaposlenosti bio je 13,1 odsto, a 2012. preko 26 procenata. Dakle, taj procenat je samo za vreme mandata jedne vlade dupliran. Šta je genocid nego sistemsko i plansko uništavanje naroda. Oni su sistemski i planski uništavali Srbiju",
kazao je on i dodao da je njegova jučerašnja izjava metafora, a da je prava reč "genocid nad radnim mestima", jer upravo je to ono što je prethodna vlada uradila radnicima u periodu od 2008. do 2012.

"S druge strane, za to vreme bankovni promet smao jedne firme, firme Dragana Đilasa, prometovao je 38 milijardi dinara", istakao je Babić.

Na pitanje da li će naprednjaci razgovarati sa demokratama, budući da se upravo SNS sudeći po javnim izjava, zalaže za to da se u parlamentu diskutuje i da se tako prevazilaze problemi, Babić odgovara da, što se njega tiče, "ono što stoji juče stoji i danas".

Svakom prema njegovim rečima mora da odgovara za ono šta je radio. "Oni su duplirali broj nezaposlenih, izvršili su genocid nad radnim mestim", dodao je šef poslaničke grupe SNS u parlamentu.


B92

Pogledajte još