Pajtić: Vlada Srbije ne razume suštinu evropskih integracija

Zamenik predsednika demokrata je, u stranačkom saopštenju naveo da je DS "oduvek verovala da je put koji Srbija prelazi da bi postala članica EU značajan koliko i sam cilj".

Pajtić je naveo da je DS od osnivanja posvećena evropskim integracijama Srbije i da nije odustajala od evropskog puta Srbije, "čak ni onda kada je u svojoj borbi bila usamljena, ili kada su njena zalaganja da Srbija postane članica EU proglašavana za izdaju".

Upornom borbom za evropske integracije uspeli smo da postignemo da se danas sve parlamentarne stranke, osim jedne, zalažu za priključenje Srbije EU, iako politika koju vode stranke koje danas čine Vladu Srbije "pokazuje da ne razumevaju suštinu evropskih integracija i prave evropske vrednosti", ocenio je potpredsednik DS.

Delegacija DS koju predvodi Dragan Đilas od danas je u poseti institucijama Evropske unije u Briselu u cilju podrške što skorijem otpočinjanju pregovaračkog procesa Srbiji i EU.

U okviru dvodnevne posete, Đilas će se, kako je najavljeno iz DS, sa zvaničnicima EU razgovarati o aktuelnoj situaciji u regionu jugoistočne Evrope "i svim drugim pitanjima od međusobnog značaja".

Lider DS će u Briselu održati predavanje "Zašto Srbija zaslužuje napredak u procesu pridruživanja EU", saopštila je ranije danas DS.


B92

Pogledajte još