Orgazam je plav!

Ovaj fenomen povezan je sa dubokim stanjem transa koje prouzrokuje smanjenje zadovoljstva.

Uzbuđenje bi se moglo oslikati u crvenoj boji, orgazam u ljubičasto-plavoj, a opuštanje posle seksa obojeno je u crvenu i žutu.

Ovo iskustvo događa se sinestetama, osobama koje različite pojmove doživljavaju uz pomoć raznih čula, pa tako, za njih reči mogu imati boju, zvukovi mogu imati miris, brojevi mogu imati ukus...

SEKS U TEHNIKOLORU
Da i seks može biti doživljen u raznim bojama pokazalo je istraživanje na Univerzitetu u Hanoveru i Bremenu, objavljeno u časopisu “Granice psihologije”. Reč je o jednoj od retkih studija koje se bave sinestezijom.

Istraživači su od 19 učesnika koji poseduju ovu posebnu moć percepcije, tražili da pribeleže senzacije koje su osećali za vreme seksa.

Početna faza u kojoj se budi želja za seksom, po njima, obojena je u jarko narandžasto koje prelazi u crveno, faza doživljavanja orgazma je plava i ljubičasta, a tokom faze opuštanja posle klimaksa preovlađuju crvena i žuta.

AKO NEMA BOJA, NEMA NI ZADOVOLJSTVA
Zadovoljstvo koje je obojeno nekom bojom je najintenzivnije, mogao bi neko da upita?

Odgovor je ne, naprotiv.

Istraživači su, naime, otkrili da tokom seksualnog odnosa sinestete ulaze u stanje seksualnog transa koje je toliko duboko da je seksualni kontakt za njih gotovo irealan. I upravo ta prevelika koncentracija na vlastiti unutrašnji svet, stavlja u drugi plan svest o prisustvu partnera, pa samim tim i o psihološkom zadovoljstvu.

Izvor: ženablic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.