Da li biste koristili kondom od grafena? Ili od kravlje tetive?

Kravlja tetiva i riblja koža samo su neki od inovativnih materijala koji je kao ideje nagradila fondacija Bila i Melinde Gejts.

Takmičenje za stvaranje kondoma kakav će muškarci želeti da nose, Gejtsovi su organizovali sa ciljem da se zahvaljujući prezervativima nove generacije smanji broj neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti i poveća užitak. Prijavilo se ukupno 812 aplikanata, a 11 među njima je nagrađeno sa po 100.000 dolara. Najsrećniji i najbolji među njima mogao bi, kad razvije ideju, da od pomenute fondacije dobije milion dolara i tako je realizuje i u praksi.

Najveći broj ideja pristiglih na konkurs odnosio se na sam materijal od kojeg je napravljen prezervativ, a najdominantnija je bila tendencija da se stvori što tanji, sigurniji i manje ograničavajuć kondom zahvaljujući kom bi muškarac imao maksimalno prijatan osećaj u toku odnosa. Druge ideje su se odnosile na lakše stavljanje prezervativa, pa su organizatorima posebno bili interesantni “pametni kondom” koji se prilagođavaju veličini svakog penisa ponaosob.

PET NAGRAĐENIH IDEJA

Kondom od grafena (čvrst i rastegljiv materijal koji bi se kombinovao sa lateksom)
Kondomi sa “oblikovnom” memorijom za stvaranje instant kalupa prema penisu
Ultrasenzibilni kondom sa kolagenom iz riblje kože i junećih tetiva
Kondom na “obmotavanje” od polietilenske plastike koji prijanja uz kožu, ali ne pritiska tkivo penisa
Dodavanje antibakterijskih i antivirusnih nanočestica u kondom

Izvor: Blic Žena

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.