Tviteraš greškom bacio 5 miliona evra u đubre

Hauelsovo nesuđeno "blago", vredno skoro pet miliona evra, završilo je na deponiji još pretprošlog leta. Đubretari su ga obeshrabrili podatkom da njegov disk može biti bilo gde u gomili smeća površine fudbalskog igrališta i dubine metar i po.

Prema njihovim rečima, čak i policiji bi, ako bi pokušala da u đubretu bilo šta nađe, bio potreban tim od 15 ljudi, mašine za kopanje i zaštitna oprema.

"To bi moglo da bude nečije zakopano blago, a ja sam, na kraju krajeva, ipak sam kriv štao sam bacio taj hard drajv" kaže Hauels, informatičar i u slobodno vreme tviteraš.

Hauel je pre četiri godine svoje blago od 7.500 bitkoina stekao za samo nedelju dana, ali je onda digao ruke jer mu je žena prigovarala da bi trebalo da se bavi pametnijim poslovima. Narednih godina i meseci pažnju su mu odvukle druge stvari - žena, deca i preuređenje kuće, a bitkoina se setio tek kada je na vestima video koliko im je vrednost porasla.

Onda je pretražio sve svoje računare, u nadi da je možda na neki od njih ipak prekopiran "novčanik" s bačenog hard diska, ali potraga nije urodila plodom.

Posle posete deponiji rezignirano je digao ruke, ali kaže da mu ne bi bilo žao ako neki preduzimljivi lovac na blago uspe da iskopa disk. Gradska uprava Njuporta zasad tvrdi da takve ekspedicije na svojoj deponiji neće dozvoliti.

Izvor: Blic

Pogledajte još