Ratomir Dujković novi selektor mlade reprezentacije Srbije

BEOGRAD, 15. jula 2009. (Beta) - Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije je Ratomir Dujković, saopšteno je posle sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

"Izvršni odbor FSS jednoglasno je podržao izbor Ratomira Dujkovića za selektora mlade reprezentacije. Uvereni smo da smo dobili najbolje rešenje", kazao je na konferenciji za novinare predsednik FSS Tomislav Karadžić.

"Dujkovića prepuručuju rezultati, njegova biografija, život. I (Svetska fudbalska federacija) FIFA ga je svrstala na osmo mesto na listi najuspešnijih svetskih trenera u 2006. godini. Kada smo se dogovorali o uslovima pokazao je želju da radi u srpskom fudbalu, a novac je bio u drugom planu", dodao je predsednik FSS.

Karadžić je istakao i da FŠ želi da angažovanjem iskusnih i proslavljenih trenera za selektore svih reprezentativnih selekcija spreči menadžere da se mešaju u njihov posao.

"Sa Dujkovićem, Radomirom Antićem i Aleksandrom Stanojevićem na dobrom smo putu. Oni će sigurno raditi samostalno i zatvoriti vrata armiji menadžera koja živi od prodaje dece. Neki su dobri i neophodni, ali su menadžeri generalno najveći problem srpskog fudbala. Od njih ne može da se živi", naglasio je Karadžić.

Dujković je istakao da mu je čast što je konačno dobio priliku da radi u srpskom fudbalu, pošto je prethodno bio selektor Venecuele, Mijanmara, Ruande, Gane i Kine. Nigde se, međutim, nije susreo sa pritiscima menadžera.

"Zaista ne dozvoljavam tu vrstu pristupa", istakao je Dujković, koji je sa Ganom 2006. godine učestvova na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, prošao grupnu fazu, da bi ga potom eliminisao Brazil.

"To je bilo sasvim drugačiji izazov od ovog, za mene posebno, pošto ću prvi put raditi u svojoj zemlji", dodao je Dujković, koji je na klupi mlade reprezentacije nasledio Slobodana Krčmarevića.

Dujković je naveo i da će mu glavni zadatak biti da mlade igrače pripremi za seniorski tim, ali je najavio i da će pokušati da ponovi uspehe Vladimira Petrovića iz 2004. i Miroslava Đukića iz 2007. godine, kada je Srbija igrala u finalu evropskih prvenstava.

"Čast mi je što ću predvoditi ekipu koja će za par godina činiti seniorsku reprezentaciju. Imaćemo jak tim, pošto će dobrih 15 igrača iz prethodne selekcije imati pravo nastupa za nas, uz dodatak nekolicine njih koji se trenutno spremaju za Evropsko 'U-19' prvenstvo u Ukrajini", ocenio je Dujković.

Debi na novoj funkciji Dujković će imati 11. avgusta, kada će "orlići" u Novom Sadu ugostiti vršnjake iz Izraela na prijateljskoj utakmici.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2011. godine u Danskoj Srbija će početi petog septembra, takođe u Novom Sadu, gde će igrati sa Slovačkom.

Dujkoviću će u radu pomagati Aleksandar Stanojević, koji će ostati i selektor selekcije igrača uzrasta do 19 godina.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.