"Pali" prvi dileri sa spiska "Svetog Save"

Policija je u petak u stanu u kom su bili pronašla heroin i tablete trodon, a Savić je nakon privođenja odmah pušten na slobodu, jer je Đurić preuzeo krivicu na sebe, piše "Blic".

Akcija policije trajala je oko 10 dana.

"On je celog dana prodavao drogu. Čekali smo kupce heroina kod kojih ćemo moći da pronađemo narkotik. Kada su dvojica izašla iz kuće u kojoj su bili Savić i Đurić, iskočili smo iz zasede, legitimisali ih i pronašli heroin. Oni su nam odali u kojim novčanicama su platili drogu, gde je u kući kriju i sve je bilo spremno za glavni deo akcije", rekli su za "Blic" u policiji.

Policajci su ušli u dvorište i u tom trenutku je Đurić izašao iz kuće.

"Rekli smo mu da imamo sumnje, a on nam je odmah rekao da slobodno uđemo i pretražimo kuću, da nikakve veze sa drogom nema. Mi smo ušli i u njegovom stanu ništa nije pronađeno. Popeli smo se, međutim, na drugi sprat. To je stan koji on navodno iznajmljuje i koji je prazan. Pod, zidovi i plafoni. Pretražili smo ga celog , a samo jedna soba je bila zaključana. Kada smo tražili da je otključa, primetili smo nervozu. Kada smo ušli, unutra smo zatekli Miroslava Savića", rekli su u policiji.

Sistem prodaje droge je funkcionisao tako što su kupci u stanu Đurića čekali, on bi otišao na sprat i donosio heroin, piše "Blic" na osnovu informacija dobijenih iz policije.

"Niko nije znao gde je to sakriveno, a kada se u taj napušteni stan uđe, zaista nema ništa. Caka je međutim bila, što je u sobi bio zaključan Miroslav Savić, koji je dodavao drogu Đuriću i ostajao u sobi u mraku, zaključan, sve dok kupci ne odu. U ovakvom sistemu prodaje droge zaista je teško dilere uhvatiti na delu, ali smo usperli", ispričali su u lazarevačkoj policiji.

Prilikom saslušanja u policijskoj stanici, Bojan Đurić je svu krivicu preuzeo na sebe i rekao da Miroslav Savić nema nikakve veze sa drogom. Đurić je zadržan u pritvoru, dok je Savić odmah pušten na slobodu, piše "Blic".

Izvor: Mondo

Pogledajte još