Di Džej Dži i Džiberi: Stari džuboks, i na njemu ruža (VIDEO)

Odavno je Gagi, što kroz Kuguarse što u nekim drugim varijantama, pokazao da nije „samo“ glumac, već multitalentovani umetnik, sa izraženim smislom za muziku. Zato se toliko sveta obradovalo kad je odlučio da sa „starog džuboksa“ skine prašinu i kao Di Džej Dži, zajedno sa svojim prijateljima Džiberima predvođenim starim saradnikom, sjajnim perkusionistom i zabavljačem Papa Nikom, zapeva pesme koje su imale svoj život i van pozorišta.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA KONCERTA

Osnova su bila dva albuma Kuguarsa, predstavljena skoro kompletno, ali i ponešto iz kasnije predstave „Nesvrstana strana muzike“, odnosno iz repertoara za tu priliku formirane grupe The Nesvrstans. Gagi se presvukao, reklo bi se, više puta nego Severina i Rozga zajedno na svojim nastupima, a „Dejo“ i „Zidareva ljubav“ su, kako što je i očekivano, ostale zapamćene i usvojene su i od mlađih generacija. Nije, međutim, čuveni "genije" više jedini sportista koga je Gagi opevao - sad je tu i himna Noletu, uz melodiju hita "Opa, opa" Luisa.

Nešto drugo se, međutim, izdvojilo iznad svega toga. Nešto što zvuči starije, a zapravo je – veoma sveže. Dragan Jovanović, glumac sa rokenrol senzibilitetom, dočekao je da pesma „Ružo rumena“ koju je otpevao u seriji „Moj rođak sa sela“ gotovo momentalno uđe u kafanu i nije čudo što se i u Sava centru, u roku od desetak minuta, pevala dvaput. Beše to i veliko finale, ali samo kada su nastupi u Sava centru u pitanju. Džuboks se, pred Novu godinu, seli u Zvezdara teatar.

Pogledajte još