Mojs očekuje mešovitu reakciju navijača Evertona

Mojs je preuzeo Everton 2002. godine, kada je klubu pretilo ispadanje, i pretvorio ga je u ekipu iz gornjeg dela tabele, pošto je od tada svaki put završavao među prvih osam. Prošlog leta je prešao u Mančester, a sutra će ova dva kluba igrati prvi put od tada.

Ljubav navijača prema njemu pretrpela je udarac, pošto je Mojs ovog leta nudio 28 miliona funti za Maruana Felainija i Lejtona Bejnsa, što je ponuda koju je Everton nazvao "uvredljivom".

Felaini je na kraju došao u Mančester junajted za 27,5 miliona funti.

"Reakcije mogu biti mešovite. Oni poznaju fudbal i razumeju šta sam uradio tamo, ali u fudbalu se nikad ne zna. Što se mene tiče, nisam emotivna osoba. Ja bih najradije da se bavim samo fudbalom", rekao je Mojs.

On je kazao da više ne prati rezultate Evertona, pošto je potpuno koncentrisan na uspeh u Junajtedu u svojoj prvoj sezoni.

Everton igra dobro sa njegovim naslednikom Robertom Martinezom, a trenutno je peti na tabeli, tri pozicije ispred Junajteda.

"Jasno je da imam lepe uspomene. Ne možete prosto baciti 11 godina. Ali, moram da se razdvojim od njih. Junajted je sada moj tim i sva moja koncentracija je usmerena na njega", rekao je Mojs.

U tim Junajteda mogao bi sutra da se vrati Robin van Persi, koji je propustio tri utakmice zbog povrede prepona i nožnih prstiju

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.